Aktuelt NorthNorway


Det var det meget tydelige budskapet fra Ilias Iakovodis fra Europakommisjonen, da han åpnet workshopen om det grønne og digitale skiftet i arktiske og nær-arktiske regioner under åerts EU Regions Week denne uka.

Europakommisjonen mener at olje, gass og kull ikke kan utvinnes i Arktis, dersom en skal klare klimamålene i tillegg risikoen for miljøforurensing i sårbare områder, og ber om et internasjonalt forbud. 

Russlands militære opprusting og Kinas planer for nordlige sjørute bekymrer de folkevalgte i Europaparlamentet om framtiden til Arktis.

Skal du delta på EU Regions Week (EWRC), eller er du bare interessert i hva som rører seg innenfor regionalpolitikken i EU? Da er vårt mini-webinar 7. oktober fra kl. 11:00-12:00 noe for deg!  

 

Europaparlamentet vedtok denne uken at den botniske korridoren skal være en fullverdig del av EUs kjernekorridorer. Dette er godt nytt for Ofotbanen og Narvik.  

Etter mange gode år i Avenue Palmerston 24, var tiden inne for å oppgradere både standard og størrelse på kontorlokalene våre. I slutten av mai ble flyttelasset kjørt den lille kilometeren til våre nye lokaler i Avenue des Arts 11. Med det sa vi farvel til det som har vært vårt "hjem" i godt over ti år.

Janni Ekrem, 34 år, fra Lofoten kapret drømmejobben som rådgiver ved Nord-Norges europakontor i Brussel

Janni Ekrem, 34 år, fra Lofoten kapret drømmejobben som rådgiver ved Nord-Norges europakontor i Brussel

Stadig flere får øynene opp for Arktis – også EU. I høst leverte vi sammen med 140 andre innspill til EUs nye Arktispolitikk og nå er fasit på høringsrunden her  

Tog som kjører gjennom vinterland langs ranfjorden

2021 jernbanens år i EU, og gjennom året skal Europakommisjonen sette søkelyset på kontinentets jernbaner.

Forurensende fabrikk

EUs grønne taksonomi har vært en av de store satsingene til Europakommisjonen og skulle være med på å sikre den grønne omstillingen. Regelverket står nå i stampe etter at medlemsland har satt ned foten.

Til toppen