Aktuelt NorthNorway

Har du lyst på et utfordrende, spennende og variert praktikantopphold i studiene? Og samtidig lære mer om Nord-Norges forhold til EU? Som student hos Nord universitet kan du for høstsemesteret 2022 være studentpraktikant ved Nord-Norges Europakontor i Brussel.   

40 prosent av ren teknologi skal produseres i Europa og 50 millioner tonn CO2 skal lagres på kontinentet innen 2030: EUs tilsvar til USA er ute.

Rana Utvikling blir ny partner hos Nord-Norges Europakontor. Formålet med partnerskapet er å knytte seg nærmere opp mot det som skjer i Europa gjennom utvikling av industrisamarbeid, tilgang til virkemidler og økt europakompetanse.

Etter tre år med arbeid og ett år etter planen, har Europakommisjonen endelig foreslått detaljerte regler som skal definere hva som er fornybart hydrogen i EU. Dette skal danne basen for utviklingen av et hydrogenmarked i Europa og oppskalering av produksjon innen 2030.

– Vi europeere må også bli bedre til å pleie vår egen «cleantech» industri. 

Det var fullt program da Tiril og Carl Wilhelm besøkte Brussel. Fra presentasjoner av Nord-Norges Europakontor, delta på lynkurs om EU og EØS til å teste belgiske vafler. 

– Vi har valgt å holde dette møtet i Kiruna for å vise frem en unik del av Sverige – en unik region i EU hvor det for tiden pågår en grønn industriell omstilling som er av historisk omfang.

Det nye året begynner med svensk formannskap i Ministerrådet. Neste uke retter Europa blikket mot Kiruna i Nord-Sverige, når president for Europakommisjonen, Ursula von der Leyen, kommer sammen med Europakommisjonen på besøk 20 mil nord for polarsirkelen. 

Tilbake til Bodø fra Brussel. Praktikantoppholdet er nå over etter fire måneder for vår praktikant, Patrick, og med det reiser han hjem med erfaring, kunnskap og opplevelser. Les avslutningsbrevet han har skrevet her.

Til toppen