Aktuelt NorthNorway

– Vi europeere må også bli bedre til å pleie vår egen «cleantech» industri. 

Det var fullt program da Tiril og Carl Wilhelm besøkte Brussel. Fra presentasjoner av Nord-Norges Europakontor, delta på lynkurs om EU og EØS til å teste belgiske vafler. 

– Vi har valgt å holde dette møtet i Kiruna for å vise frem en unik del av Sverige – en unik region i EU hvor det for tiden pågår en grønn industriell omstilling som er av historisk omfang.

Det nye året begynner med svensk formannskap i Ministerrådet. Neste uke retter Europa blikket mot Kiruna i Nord-Sverige, når president for Europakommisjonen, Ursula von der Leyen, kommer sammen med Europakommisjonen på besøk 20 mil nord for polarsirkelen. 

Tilbake til Bodø fra Brussel. Praktikantoppholdet er nå over etter fire måneder for vår praktikant, Patrick, og med det reiser han hjem med erfaring, kunnskap og opplevelser. Les avslutningsbrevet han har skrevet her.

- Utrolig viktige, men også spennende dager. Det er bra å se at også nordnorske aktører ser viktigheten av EU, det så vi i både deltakelsen og medarrangørene.

Hvordan kan vi skape et bærekraftig Arktis; hva er EU sin rolle i det høye nord, og hvilke utfordringer har de arktiske regionene? Etter to år med pandemi, var det endelig klart for den årlige konferansen som samler arktiske aktører på Residence Palace i Brussel; Arctic Futures Symposium.

Hvordan kan vi skape et mer inkluderende samfunn på tvers av landegrenser? Hvilke utfordringer og muligheter finnes med henhold til forskningsprosjekter i EU?

Hilde Bersvendsen, assisterende næringssjef i Troms og Finnmark Fylkeskommune, er hospitant på kontoret vårt i Brussel. Hvordan er det å være hospitant hos oss? Les mer i hennes ferske reisebrev fra hjertet av Europa.

Kan fremtidens luftfart være utslippsfri? Og blir det mulig å reise med null utslipp fra EU til Lofoten? Med blikket mot nord og en visjon om bærekraft har vi hatt gode diskusjoner med Klimanøytral Luftfart og ACT Klyngen i Brussel denne uka.

Til toppen