Aktuelt NorthNorway

 Det var blant budskapene under konferansen Arctic Spirit i Rovaniemi, Finland. EUs nye arktispolitikk fikk stor oppmerksomhet under arrangementet. 

Det sa EU rådgiver Janni Ekrem under et intervju med TV2. Nord-Norges Europakontor ble invitert på norsk oppdrettslaks i Brussel, fraktet i elbil fra Oslo. Vi ble selvfølgelig med, og tok oss en prat sammen med Bellona om norsk oppdrettslaks og utslippskutt innen tungtransport.

  

Det var stor interesse for hydrogenkonferansen som varte over 3 dager i Vadsø og Berlevåg i forrige uke. Nord-Norges europakontor var også til stede både for å holde et innlegg om mulighetene innen EU, og for å høre mer om mulighetene og utfordringene i landsdelen. 

Med en rekke nordnorske aktører på programmet, er Arctic Futures Symposium (AFS) verdt å få med seg for alle som er interesserte i Arktis og nordområdene. Konferansen går av stabelen 6. og 7. desember.

Registrer deg her.

Ole Martin Melbøe Nygård, leder av ungdommens fylkesråd i Troms og Finnmark, reiste denne uken hele veien ned til Brussel for å snakke om fremtiden til arktisk ungdom foran EU-politikere, arktiske ungdom, og andre norske så vel som europeiske aktører.

I dag starter Laurentic Forum! Fokuset for dagen ligger på bærekraftig turisme og hvilke utfordringer og muligheter som reiselivsnæringen står ovenfor gjennom å dele kunnskap fra begge sider av Atlanterhavet.

Nord-Norges europakontor la til rette for dialog mellom Nord-Norge og EU under konferansen Arctic Circle i Reykjavik.


Det var det meget tydelige budskapet fra Ilias Iakovodis fra Europakommisjonen, da han åpnet workshopen om det grønne og digitale skiftet i arktiske og nær-arktiske regioner under åerts EU Regions Week denne uka.

Europakommisjonen mener at olje, gass og kull ikke kan utvinnes i Arktis, dersom en skal klare klimamålene i tillegg risikoen for miljøforurensing i sårbare områder, og ber om et internasjonalt forbud. 

Russlands militære opprusting og Kinas planer for nordlige sjørute bekymrer de folkevalgte i Europaparlamentet om framtiden til Arktis.

Til toppen