Aktuelt NorthNorway

 

Europaparlamentet vedtok denne uken at den botniske korridoren skal være en fullverdig del av EUs kjernekorridorer. Dette er godt nytt for Ofotbanen og Narvik.  

Etter mange gode år i Avenue Palmerston 24, var tiden inne for å oppgradere både standard og størrelse på kontorlokalene våre. I slutten av mai ble flyttelasset kjørt den lille kilometeren til våre nye lokaler i Avenue des Arts 11. Med det sa vi farvel til det som har vært vårt "hjem" i godt over ti år.

Janni Ekrem, 34 år, fra Lofoten kapret drømmejobben som rådgiver ved Nord-Norges europakontor i Brussel

Janni Ekrem, 34 år, fra Lofoten kapret drømmejobben som rådgiver ved Nord-Norges europakontor i Brussel

Stadig flere får øynene opp for Arktis – også EU. I høst leverte vi sammen med 140 andre innspill til EUs nye Arktispolitikk og nå er fasit på høringsrunden her  

Tog som kjører gjennom vinterland langs ranfjorden

2021 jernbanens år i EU, og gjennom året skal Europakommisjonen sette søkelyset på kontinentets jernbaner.

Forurensende fabrikk

EUs grønne taksonomi har vært en av de store satsingene til Europakommisjonen og skulle være med på å sikre den grønne omstillingen. Regelverket står nå i stampe etter at medlemsland har satt ned foten.

Horisont europa

Etter harde budsjettforhandlinger er endelig Horisont Europa i gang, med store satsninger for å gjøre Europa klar for framtiden.

""

Britene mener prislappen er for høy og fortsetter ikke deltakelsen sin i Erasmus+ etter Brexit.

Nord-Norges Europakontor ser etter en ny EU-rådgiver innen fagfeltene næring og transport. 

Første januar tok Portugal over formannskapet til ministerrådet i EU. I en verden preget av corona-pandemien, og med et Storbritannia som nå er helt ute av EU, står det portugisiske formannskapet foran et utfordrende år. 

Til toppen