Aktuelt NorthNorway

Hvordan kan vi skape et mer inkluderende samfunn på tvers av landegrenser? Hvilke utfordringer og muligheter finnes med henhold til forskningsprosjekter i EU?

Hilde Bersvendsen, assisterende næringssjef i Troms og Finnmark Fylkeskommune, er hospitant på kontoret vårt i Brussel. Hvordan er det å være hospitant hos oss? Les mer i hennes ferske reisebrev fra hjertet av Europa.

Kan fremtidens luftfart være utslippsfri? Og blir det mulig å reise med null utslipp fra EU til Lofoten? Med blikket mot nord og en visjon om bærekraft har vi hatt gode diskusjoner med Klimanøytral Luftfart og ACT Klyngen i Brussel denne uka.

Hva er de unge opptatt av i dag og hvordan kan vi engasjere flere ungdommer til å lære mer om EU?  I år er det europeiske ungdomsåret og vi har hørt på hva de har å si.

Regionene i Nord-Sverige, Nord-Norge og Øst- og Nord-Finland er i front i det digitale skiftet i Europa, og derfor bør EU se nordover.

– Mens de voksne kanskje fokuserer for mye på historien og det som har vært, er ungdommer opptatte av nåtiden og fremtiden, og hvordan fremtidens Europa blir.

Med stor internasjonal interesse og erfaring med EU-satsninger, ser hun frem til to lærerike måneder i Brussel. Bli bedre kjent med vår nye hospitant Hilde Bersvendsen.

Vår praktikant, Patrick Persson, har tatt seg en prat med Hilde.

Nå er det ledig en 100% fast stilling som rådgiver innen næring og transport. Søknadsfrist er 9. oktober.

Kledd i fargene til det ukrainske flagget, la president for Europakommisjonen, Ursula von der Leyen, frem sin årlige tale om tingenes tilstand i EU og satsinger for å komme ut av krisene Europa står i.

Etter 24. februar kan geopolitiske og sikkerhetspolitiske spørsmål ikke lenger holdes adskilt fra arktiske spørsmål.

Til toppen