Aktuelt NorthNorway

Hva er de unge opptatt av i dag og hvordan kan vi engasjere flere ungdommer til å lære mer om EU?  I år er det europeiske ungdomsåret og vi har hørt på hva de har å si.

Regionene i Nord-Sverige, Nord-Norge og Øst- og Nord-Finland er i front i det digitale skiftet i Europa, og derfor bør EU se nordover.

– Mens de voksne kanskje fokuserer for mye på historien og det som har vært, er ungdommer opptatte av nåtiden og fremtiden, og hvordan fremtidens Europa blir.

Med stor internasjonal interesse og erfaring med EU-satsninger, ser hun frem til to lærerike måneder i Brussel. Bli bedre kjent med vår nye hospitant Hilde Bersvendsen.

Vår praktikant, Patrick Persson, har tatt seg en prat med Hilde.

Nå er det ledig en 100% fast stilling som rådgiver innen næring og transport. Søknadsfrist er 9. oktober.

Kledd i fargene til det ukrainske flagget, la president for Europakommisjonen, Ursula von der Leyen, frem sin årlige tale om tingenes tilstand i EU og satsinger for å komme ut av krisene Europa står i.

Etter 24. februar kan geopolitiske og sikkerhetspolitiske spørsmål ikke lenger holdes adskilt fra arktiske spørsmål.

Hvordan kan vi skape bedre og bredere samarbeid i landsdelene? Under eier- og partnersamlingen har vi diskutert Nord-Norges Europakontor sin strategi i lys av utviklingen i EU, rekruttering av nødvendig arbeidskraft og Europas hete potet, nemlig energi.

 Fra Bodø til Brussel: Bli bedre kjent med vår nye praktikant, Patrick Persson. Han har et bankende hjerte for Nord-Norge, nordnorsk næringsliv og gleder seg til å fremme dette i Brussel. 

I forrige uke møttes en rekke transporteksperter i Tromsø for å diskutere ulike scenarioer som vil kunne påvirke fremtidens transport i Nord-Norge.  

Til toppen