Aktuelt NorthNorway

Marte Bugge, direktør hos Statsforvalteren i Nordland, skal tilbringe de neste to månedene som hospitant ved Nord-Norges Europakontor. Vi spurte henne derfor om å skrive et reisebrev om både motivasjon og mål for oppholdet, men også litt om det praktiske, i håp om at det kan inspirere andre til å hospitere ved Nord-Norges Europakontor.


EUs grønne giv gir mange muligheter for nordnorske aktører. De ambisiøse planene bak prosjektet "Lofoten de grønne øyene" passer godt inn her og vil forenkle tilgangen til EU-programmer. Det gjelder å hoppe på toget nå!

 – Vi er allerede i det grønne skiftet i Nord-Norge. Vi skal ha selvtillit, vi skal vise at vi er langt fremme, at vi er gode på dette og at EU må se til oss.

– Det er helt avgjørende at Nord-Norge har et ord med i laget når man i EU diskuterer arktiske  problemstillinger, sa Bjørn Inge Mo til EU-representantene som besøkte Tromsø i februar.

Vi på Nord-Norges europakontor søker en kommunikasjonsrådgiver til vårt kontor i Brussel. Søknadsfrist er 27. februar.

Et datainnbrudd rett før jul gjør at nettsidene våre ikke er tilgjengelig fra utlandet.

Men det kommer til å mangle nok kompetent arbeidskraft knyttet til alle investeringene som skal gjøres i Arktis, var blant budskapene under årets Arctic Futures Symposium.

Det var hovedbudskapet til Monica Paulsen, leder for klyngen ACT - Arctic Cluster Team, under årsmøtet i forrige uke på Ramsalt hotell i Bodø.

 Det var blant budskapene under konferansen Arctic Spirit i Rovaniemi, Finland. EUs nye arktispolitikk fikk stor oppmerksomhet under arrangementet. 

Det sa EU rådgiver Janni Ekrem under et intervju med TV2. Nord-Norges Europakontor ble invitert på norsk oppdrettslaks i Brussel, fraktet i elbil fra Oslo. Vi ble selvfølgelig med, og tok oss en prat sammen med Bellona om norsk oppdrettslaks og utslippskutt innen tungtransport.

Til toppen