Nyhetsbrev for forskning og innovasjon

Nyhetsbrev for forskning og innovasjon

Vi er tilbake på kontoret mens resten av Brussel har sommerferie. Det gir oss tid til å komme à jour, og ikke minst planlegge høsten.

En etterlengtet sommerferie nærmer seg med stormskritt, og dette er vårens siste nyhetsbrev. Det er full fart her nede med møter, seminarer og arrangement, men når juli setter inn, går tempoet nedover.

 17. mai i 26 varmegrader (NB. skryt) er overstått og med det kom EUs ambisiøse plan for selvforsynt og bærekraftig energi: REPowerEU.

Våren er i anmarsj selv om det var sludd i lufta og snø på bakken i Brussel i forrige uke.

Heia og velkommen til årets første utgave av FoU-brevet.

Det finner du her: FoU-brev januar-februar 2022 (PDF, 6 MB)

Med våren kommer lysere tider, og ikke minst muligheten for å kunne reise mellom Nord-Norge og Brussel igjen. Det betyr at vi vil være mer å se i Nord, men det betyr også at vi skal ta i mot flere spennende grupper i Brussel i løpet av våren.

 

 

Velkommen til årets siste utgave av FoU-brevet. Planlegging av neste år, fokus på mulighetene i Arktis og Year of Youth er noen av stikkordene for denne utgaven.

Du finner nyhetsbrevet som PDF her.  (PDF, 4 MB) 

Siden sist har det gått fra 0 til 100 i aktivitet, både i Brussel og i Nord-Norge, i takt med at man (for en stund) kunne møtes igjen. Nå er det igjen hjemmekontor for oss i Brussel, men det betyr ikke at tempoet går ned av den grunn.

Du finner nyhetsbrevet som PDF her: FoU-brev november 2021 (PDF, 8 MB) 

Våren går fortere enn man tror, og kalenderen viser allerede juni. Lansering av arbeidsprogrammene i Horisont Europa blir stadig utsatt, men det forventes at de kommer rundt samme tid som infodagene til programmet, som du kan lese mer om lengre ned.

Velkommen til årets påskelektyre! Månedens FoU-brev byr på nok en runde med nye strategier og arbeidsprogram fra EU. Tempoet i EU er høyt om dagen, og det grønne skiftet er fellesnevner for alt som skjer. Vi følger utviklingen og håper dere hjemme benytter ventetiden frem mot de første utlysningene godt.

Det nærmer seg påske, og den blir nok roligere enn håpet på, både her i Brussel og i Norge. Du finner derfor litt påskemoro nederst i nyhetsbrevet.

Årets første utgave av nyhetsbrevet vil bli ekstra langt, fordi vi ønsker fokusere litt ekstra på den nye programperioden som nå er i gang, med informasjon om muligheter i Horisont Europa og Erasmus+. Blant annet har vi funnet frem de lekkede utkastene til arbeidsprogrammene i forskningsprogrammet. Dette gir en unik mulighet til å se seg ut mulige utlysninger å søke på. Om man lurer på hvordan man søker, så har vi samlet en liste med arrangementer relatert til Horisont Europa introduksjonskurs til Horisont Europa

Til toppen