Ung og EU-engasjert: Vi har hatt besøk av Europeisk Ungdom

Hva er de unge opptatt av i dag og hvordan kan vi engasjere flere ungdommer til å lære mer om EU?  I år er det europeiske ungdomsåret og vi har hørt på hva de har å si.

Til tross for regnvær i Brussel, har vi hatt et hyggelig besøk av Europeisk Ungdom på kontoret vårt i Brussel. De fikk muligheten til å bli bedre kjent med kontoret og vårt arbeid med å fremme nordnorske interesser overfor EU.

Foto: Anna Skott

Europeisk Ungdom er en partipolitisk uavhengig ungdomsorganisasjon som arbeider blant annet med å øke EU kunnskap og europeisk samarbeid. Ungdom er viktig for Nord-Norges Europakontor og kontoret jobber med å engasjere unge om hva som foregår i EU og mulighetene som finnes, blant annet via vår instagramkonto

 

Nord-Norge sitt forhold til EU

Under besøket fikk ungdommene en presentasjon av EU rådgiver Janni, kommunikasjonsrådgiver Anna og praktikant, Patrick. De fikk høre hvordan EU påvirker Nord-Norge og hva Nord-Norge sitt forhold til EU er. Det var spesielt gode diskusjoner rundt EUs klimapolitikk, blant annet om EUs grønne giv, RePowerEU og fornybar transport i Nord-Norge.

I tillegg til dette fortalte vår praktikant Patrick om hvordan det er å være praktikant på Nord-Norges Europakontor i Brussel.

Vi ser frem til å fortsette arbeidet med å engasjere unge, for de er nøkkelen til å fremme samhold, solidaritet og fred i Europa. Tusen takk for besøket, Europeisk Ungdom!