Startet Brusseljobben i Nord-Norge

Startet Brusseljobben i Nord-Norge

Besøk hos Nordland Fylkeskommune i Bodø  Hvordan påvirker EU sin grønne omstilling oss? Hvilke muligheter gir det for energisektoren og hvordan kan vi fremme nordnorsk kultur? Dette var noen av spørsmålene som ble diskutert på vår EU-turné.

  Forrige uke dro vår nye kommunikasjonsrådgiver Anna Skott, og direktør Nils Kristian Sørheim Nilsen på EU-turné i Nord-Norge. På turen møtte de eierne og partnerne av Nord-Norges Europakontor, for å diskutere hvordan vi skal fortsette å styrke nordnorske interesser og miljø overfor EU. Formålet med EU-turneen har vært blant annet å introdusere vår nye kommunikasjonsrådgiver til eiere, partnere av kontoret og å legge videre planer for samarbeid.

- EU-turneen i Nord-Norge har vært en veldig lærerik opplevelse og fin introduksjon. Det var hyggelig å bli bedre kjent med kontorets eiere og samarbeidspartnere, og jeg ser frem til å kommunisere disse viktige prioriteringsområdene i Brussel! fortalte Anna.   

Fremtidig europeisk kulturhovedstad første stopp

I solfylte Bodø møtte de Nordland Fylkeskommune, der de blant snakket om mineralstrategi, klima og miljø. Bodø skal være europeisk kulturhovedstad i 2024, og hvordan året skal bidra til en mer attraktiv by og region var et viktig tema for Nordlandsdelen av turen. I Bodø besøkte Nils og Anna også Bodø Næringsforum og kontorets partnere Nord Universitet og Salten Regionråd.   
Besøk hos Salten Regionråd i Bodø

Nye satsningsområder og havprosjekter i Tromsø

Veien videre på EU-turneen gikk til Tromsø, hvor de møtte Troms og Finnmark Fylkeskommune og partnerne Tromsø Kommune, Universitet i Tromsø og Norges Råfisklag i tillegg til Næringsforeningen i Tromsø. Under besøkene ble EUs grønne omstilling, nye satsningsområder, energi og havprosjekter diskutert. I tillegg til gode diskusjoner var de heldig med været og fikk oppleve Nord-Norge på sitt beste.

Besøk hos Norges Råfisklag i Tromsø Siste stopp i Vadsø

Det er mye spennende som skjer i Nord-Norge og endringer i Europa som påvirker oss. Siste stopp på EU- turneen var hos Troms og Finnmark Fylkeskommune i Vadsø. Under besøket fikk de presentasjon og oppdateringer fra de ulike avdelingene. Styrking av samfunnsferdsel og integrering var viktige temaer som ble tatt opp under besøket.

Utsikt i Vadsø Anna Skott   Likte du å lese om Anna sin reise? Hold deg oppdatert på vår hjemmeside og følg våre sosiale mediekanaler, Facebook, LinkedIn, Twitter og Instagram.  

Til toppen