Registrering åpen: Arctic Futures Symposium 2021

Tonje Nermark representerte Mo Industripark AS under AFS i 2019. Foto: Tina MelfjordMed en rekke nordnorske aktører på programmet, er Arctic Futures Symposium (AFS) verdt å få med seg for alle som er interesserte i Arktis og nordområdene. Konferansen går av stabelen 6. og 7. desember.

Registrer deg her.

AFS er godt representert fra Nord-Norge i år. Vi har med oss Monica Paulsen fra ACT Klyngen som skal snakke om Nord-Norge som en bærekraftig region å drive næring og industri, mens ungdomskoordinator i Bodø2024, Charlotte Nyheim, skal snakke om Bodø som europeisk kulturhovedstad sin rolle for unges muligheter i regionen og hvordan året skal bidra til å snu demografiutviklingen i nord. 

Vi har også med oss viserektor ved UiT Norges arktiske universitet, Sveinung Eikeland, som skal moderere panelet om unge, demografi, arbeidskraft og fremtiden i Arktis. Arne O. Holm fra High North News skal både moderere et panel om styringen i Arktis etter 25 år med Arktisk råd, men også bidra med en forestilling om det arktiske mennesket sammen med Liv Mari Schei.

Møteplass for Arktis i Brussel

AFS er en årlig konferanse som har blitt arrangert siden 2010, hvor Nord-Norges Europakontor er en av medarrangørene. Konferansen samler en rekke aktører; lokale, regionale og nasjonale politikere, forskere fra en rekke felt og representanter fra industri og næringsliv, som alle er i eller jobber opp mot Arktis.

I år vil konferansen fokusere på EUs rolle i regionen, lærdommer og erfaringer etter 25 år med Arktisk råd, klimaforandringer, men også hvordan regionen skal være et mer bærekraftig sted å drive næring. Det vil også være et panel om unge, demografi og arbeidskraft i nord.

Konferansen finnes sted fysisk i Brussel så lenge situasjonen tillater det, men strømmes også for de som ønsker å følge med fra Nord-Norge.

Registrer deg her.

Program kommer veldig snart, følg med på nettsidene til konferansen og i våre kanaler for oppdateringer.