Presenterte Bodø2024 for en fullsatt sal i Europaparlamentet: –Velkommen til Bodø neste år!

Det avsluttet Henrik Dagfinrud, programdirektør for Bodø2024, med da han presenterte den første europeiske kulturhovedstaden i Arktis i Europaparlamentet tidligere denne uken.
Første felles arrangement i Brussel

Barbara Fadeev, Salzkammergut2024, Marie Peyre and Henrik Dagfinrud, Bodø2024, Aleksandr Fadeev, Tartu2024. Foto: Maanus Kullamaa/Tartu 2024

Bodø2024 presenterte programmet sitt sammen med Tartu2042 og Salzkammergut2024, og det er første gang alle de europeiske kulturhovedstedene har invitert til et felles arrangement i Brussel. Gjennom arrangementet viste de tre hovedstedene i 2024 hva som er mulig gjennom europeisk samarbeid.

Han delte sine personlige erfaringer fra da han flyttet til Bodø for elleve år siden, og hvordan Bodø som europeisk kulturhovedstad har utviklet seg fra en idé for over ti år siden til å bli en realitet i 2024.

Ida Gudding Johnsen, varaordfører i Bodø kommune Foto: Maanus Kullamaa/Tartu 2024

Han delte bilder av alt fra den fantastiske utsikten fra hjemmet sitt i Bodø til den perfekte fotomuligheten når nordlyset er synlig over byen, og Dagfinrud viste at Arktis ikke bare er kaldt, men også kult.

Første europeiske kulturhovedstad i Arktis

Som den første europeiske kulturhovedstaden over polarsirkelen offentliggjorde prosjektet nylig programmet for 2024, som starter med åpningen i Bodø 3. februar 2024. Februar 2024, med en flytende scene i småbåthavnen, som imponerte publikum.

Sjekk ut programmet her.

Det var en stor opplevelse å presentere Bodø2024 i selve Europaparlamentet. Det føltes som om vi hadde et veldig interessert publikum i salen. Arrangementet fikk en fantastisk avslutning, da alle de 400 personene i salen danset ut, hånd i hånd, sammen med dansegruppen Kartellet, sier programdirektør Henrik Sand Dagfinrud til Bodø2024.no.

Foto: Maanus Kullamaa/Tartu 2024

Bodø som europeisk kulturhovedstad er et viktig prosjekt for hele Nord-Norge, da det vil bidra til å bygge og vise frem attraktive samfunn i Arktis.

Vi gratulerer Bodø2024 med en flott start på året som europeisk kulturhovedstad!