Aktuelt NorthNorway

Lofotværing stiger ombord i Brussel

Janni Ekrem, 34 år, fra Lofoten kapret drømmejobben som rådgiver ved Nord-Norges europakontor i Brussel - Klikk for stort bildeJanni Ekrem, 34 år, fra Lofoten kapret drømmejobben som rådgiver ved Nord-Norges europakontor i Brussel

Gleder seg til å løfte frem Nord-Norge

- Jeg gleder meg stort til å få jobbe for Nord-Norges europakontor. Det gir meg sjansen til å løfte frem vår fantastiske landsdel i Brussel og samtidig få formidle alle de gode mulighetene EU byr på i Nord-Norge. Ikke minst er transportområdet utrolig viktig for EU og Nord-Norge, samtidig som at det blir stadig mer innovasjonsrettet.

Ekrem har kommunikasjonserfaring fra medieselskapet ScienceBusiness som dekker forskings- og innovasjonspolitikk i EU. Janni snakker i tillegg flytende i fransk, bl.a etter to års studier i Frankrike og hun har en bachelorgrad i Europastudier samt en mastergrad i Innovasjon og entreprenørskap fra NTNU i Trondheim.

God fortsettelse på strategisk satsning

Jannis bakgrunn passer godt inn i retningen kontoret beveger seg i, konkluderer Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør ved Nord-Norges europakontor:

 - Å få Janni på laget gjør at vi kan fortsette vårt målrettede arbeid for å bli en enda mer relevant aktør på vegne av landsdelen. Janni har en sterk kommunikasjonsfaglig bakgrunn og et stort nettverk i byen, samt allerede gode ideer for kontorets utvikling i Brussel.

EU stadig viktigere

Nord-Norges europakontor ble etablert i 2005, for å representere nordnorske interesser opp mot EU. Siden høsten 2019 har EUs ambisjoner innen felter som klima og Arktis-poltikken vokst seg stadig større. Det gjør at behovet for en klar nordnorsk stemme blir viktigere:

- Det skjer kjempespennende ting i EU om dagen, og jeg gleder meg spesielt mye til å følge med på næringsområdet fremover. Dette er noe jeg har fulgt lenge, og det kommer til å bli mer spennende i årene som kommer. Å få promotere de nordnorske synspunktene er jo også noe som ligger meg personlig nært.

Til toppen