Aktuelt NorthNorway

Kystsoneforvaltning, klimaendringer og en tå i havet

f.v. Bjørn Inge Mo, Jose Miguel Roncero Martin, Michael Mann, Nils Kristian Sørheim Nilsen og Jan-Gunnar Winther. Foto: Victor Omma/Troms og Finnmark fylkeskommuneDet er stikkord for gårdagens tur til Sommarøy utenfor Tromsø. Hvordan tilrettelegge for kystsamfunn som er både levedyktig og ivaretar miljøet? EU jobber med å styrke sin kystsoneforvaltning og ønsker å lære av Nord-Norge.  

Troms og Finnmark Fylkeskommune sammen med Nord-Norges europakontor, inviterte EUs ambassadør for arktiske saker, Michael Mann, Jose Miguel Roncero Martin fra DG Mare i Europakommisjonen og Jan-Gunnar Winther fra Senter for hav og arktis på en dagstur for å diskutere akkurat disse sakene i et levende fiskevær på yttersida av Troms.

Over kortreist mat og i (veldig) frisk luft var det fokus på å dele kunnskap og se hvordan Nord-Norge og EU kan jobbe sammen for en bedre kystsoneforvaltning i Europa.

f.v. Michael Mann og Jose Miguel Roncero Martin. Foto: Victor Omma/Troms og Finnmark fylkeskommuneSelv om været ikke viste seg fra sin beste side, ble det likevel mulighet til å dyppe både en og to tær i havet for de som var modige nok til å prøve seg.

Turen til Sommarøy er en del av kontorets og våres eieres jobb med å vise hva Arktis faktisk er og handler om, og ta med beslutningstakere og politikkutviklere ut av møterommet og til Arktis.

Til toppen