OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Klar for å vise frem hva Nord-Norge er god på: 12 kjappe med høstens praktikant

Foto: Tina Melfjord

Hun blir omtalt som utrolig blid, full av pågangsmot og en egen evne til å ta utfordringer på strak arm. Vi har tatt oss en prat med høstens nye praktikant, Anette Møllersen Bjørnå.

4. september starter Anette sitt semester ved Nord-Norges Europakontor i Brussel. Hun skal være med på å styrke laget ved Nord-Norges Europakontor i høst, og jobbe med alt fra sosiale medier og skrive nettsaker, til å jobbe med arrangement, besøksgrupper og påvirkningsarbeidet vårt opp mot EU.

Vi gav Anette 12 kjappe spørsmål for å bli bedre kjent med henne.

Navn, alder, bosted?

Anette Møllersen Bjørnå, 26 år, Mo i Rana

Kan du fortelle litt om bakgrunnen din?

– Jeg har en bachelor i PR og kommunikasjon og media fra høyskolen i Volda. Jeg har også hatt to internships i USA og vært trainee hos Kunnskapsparken Helgeland, som har gitt meg praktisk erfaring og forståelse for arbeidslivet. Nå jobber jeg som prosjektleder for mediebyrået Mye i Media, samtidig som jeg tar en master i global ledelse ved Nord universitet.

I stillingen som prosjektleder for Mye i Media, jobber Anette med å synliggjøre det som skjer i Mo i Rana i sosiale medier og på nett. Hun har også vært praktikant ved Norges generalkonsulat i New York. 

Hva med hobby da?
– Jeg jobber også på vinbar, og det handler om mye mer enn å tjene penger. I tillegg til at jeg er interessert i både vin og matlaging, liker jeg å bli kjent med nye folk. God mat og drikke i sosialt lag – kan man kalle det en hobby?

Hvilken tilknytning har du til Nord-Norge?

– Jeg er født og oppvokst i Nord-Norge, og har hatt mesteparten av den profesjonelle karrieren min her, som har betydd mye for å forme meg som person. Det er noe med Nord-Norge, både naturen og folkene, de er veldig ekte. Og så er det noe med det å ha et fellesskap. Vi er flinke til å samarbeide mot de store utfordringene som vi har her nord. Det å få være med på dette har vært viktig for den personlige utviklinga mi.

Solnedgangen fra hytta på Herøy. Foto: Anette Møllersen Bjørnå.

Hva er favorittstedet ditt i Nord-Norge?

– Det er så vanskelig! Jeg skulle sikkert reist enda mer rundt i regionen vår. Herøy kanskje! Vi var på en hytte på Herøy en vinter, og hadde utsikt mot De syv søstre og en helt fantastisk solnedgang. Det øyeblikket og settingen der, har satt seg i minnet.

Belgisk vaffel eller fries?

– Fries! Jeg liker salt bedre enn søtt. 

Ferskfisk eller tørrfisk?

– Jeg er faktisk veldig glad i tørrfisk, bacalao er fantastisk!

Hvorfor Nord-Norges Europakontor?

– Etter å ha jobbet i Nord-Norge en stund, har jeg blitt en stolt Nord-Norgepatriot, og har fått være med på å promotere Helgeland i Norge. Derfor tror jeg det blir veldig spennende og lærerikt å se hvordan dette gjøres i et større perspektiv på europeisk nivå og opp mot EU.

Hvilke budskap gleder du deg til å fronte i Brussel?

– Fra mitt ståsted, som ikke helt vet hva som skjer i Brussel og hva som rører seg der enda, så tenker jeg spesielt på Mo i Rana akkurat nå, og utfordringen rundt rekruttering. Med den store veksten som er ventet i Mo i Rana, vil man være avhengig av internasjonal arbeidskraft, og hvordan man både tiltrekker og holder på denne arbeidskraften er noe regionen vil få mye erfaring på i årene som kommer. Dette er kunnskap det er viktig å dele på europeisk nivå.

Anette på en havvindkonferanse i USA i forbindelse med praktikantoppholdet i New York. Foto: privat

Hva gleder du deg mest til når du starter som praktikant?

–  Praktikant-miljøet i Brussel, det har jeg hørt mye bra om. Jeg gleder meg til å møte folk fra andre land og kulturer, og utveksle erfaringer, mat, men også diskutere profesjonelle perspektiver. Det å få meg nye venner og perspektiver, det gleder jeg meg til.

Er det noe du gruer deg litt til?

– Jeg har jo satt meg som mål om å lære meg så mye fransk som mulig mens jeg bor i Brussel. En viktig del av å lære seg språk vil jo være å praktisere det, så jeg tror kanskje det jeg gruer meg aller mest til er å snakke litt sånn smårusten fransk med lokalbefolkningen.

Hva er det første du skal gjøre når du starter i jobben 4. september kl. 09:00?

– Bli kjent med kollegaene mine! Det tror jeg er viktig.