Katrine kombinerer sitt nordnorske hjerte med den europeiske pulsen

Denne måneden ønsket vi velkommen vår nye studentpraktikant, Katrine Tønsberg Gaski fra UiT Norges arktiske universitet. Tross utfordringer med kansellerte fly, tapt bagasje og belgisk snøkaos, gjorde hyggelige kollegaer opplevelsen vel verdt turen. 

De første to ukene ble brukt på arrangering og gjennomføring av Lynkurs i EU/EØS. Den ferske studentpraktianten har dermed fått en forsmak på den hektiske hverdagen som venter i hjertet av Europa. 

Ser frem til en travel og spennende vår 

Katrine er en ekte Nord-Norge patriot, med spesielt hjerte for Finnmark. Hun flyttet nordover fra Tønsberg som 16 åring for et kortvarig "utvekslingsopphold" i Vadsø, der hun stortrivdes såpass at det fort ble et mer permanent opphold.  

–  Det er vel her kjærligheten for Finnmark har kommet, sier hun. 

Å forlate Nord-Norge og søke nye eventyr i Brussel var likevel ikke bare en tilfeldig beslutning. Interessen for EU har vokst frem i ettertid gjennom studier i statsvitenskap ved UiT Norges arktiske universitet og København universitet.  

Hva var det som gjorde at du ønsket å være praktikant på nettopp Nord-Norges Europakontor? 

–  Motivasjonen lå i et sterkt ønske om å forstå og delta i EUs komplekse dynamikk. Norge er kanskje utenfor den europeiske union på papiret, men det er likevel en bredde av politikkområder som vi i stor grad må forholde oss til. Spesielt synes jeg det er interessant med de områdene der Nord-Norge skiller seg særskilt ut, som med våre arktiske problemstillinger; sikkerhet, energi, demografi. Nord-Norge er en fantastisk spennende region og det er viktig at vi får kommunisert det inn i relevante fora, poengterer Gaski. 

Målet om å fordype seg i prosessene i Brussel fikk raskt næring. De første ukene involverte et lynkurs i EU&EØS der folkevalgte og ledere fra hele Norge deltok. Det viste seg å være både lærerikt og relevant for den nye praktikanten. Dette var bare begynnelsen på en hektisk og innholdsrik hverdag i den internasjonale hovedstaden. 

–  Her i Brussel er det ting som skjer hele tiden, så det første jeg fikk delta på og bidra til var Lynkurs i EU&EØS på 1-2-3, som var svært lærerikt og påfallende treffende for min første uke her nede! Jeg tror absolutt dette er en forsmak på hva som kommer videre, og den hektiske hverdagen her nede. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier den spente praktikanten. 

En hektisk, men sosial hverdag 

Det er langt mellom Nord-Norge og Brussel, noe som også medfører en rekke kontraster. For Tromsø-studenten har dette dreid seg om både aktivitetsnivå og det unge internasjonale miljøet.  

–  Det er utrolig mye som skjer her hele tiden, så det er høyt tempo både i jobben og på fritiden. Det er et stort ungt miljø her i Brussel. Hvis man vil kan en være sosial omtrent hver dag! Det er absolutt overkommelig å få seg et nettverk her. Jeg tror det er fordi mange av de som kommer hit er av samme demografi og er her for en kort periode; Vi er på en måte i samme båt, så det er mange naturlige møtearenaer, sier hun  

Og siste spørsmål, hva ser du frem til i løpet av våren? 

–  Selv om arbeidsdagene blir lange og fylt av spennende innhold, så tenker jeg også å utnytte Belgias sentrale geografi i Europa! Jeg vil gjerne reise til både Frankrike, Liechtenstein og Nederland - samt, tror jeg også det er mange fine plasser å reise rundt her i Belgia, avslutter den engasjerte praktikanten Katrine Tønsberg Gaski.