Hils på vår nye praktikant, Patrick!

 Fra Bodø til Brussel: Bli bedre kjent med vår nye praktikant, Patrick Persson. Han har et bankende hjerte for Nord-Norge, nordnorsk næringsliv og gleder seg til å fremme dette i Brussel. 

Vi satt oss ned med Patrick som hadde sin første dag på kontoret i går og stilte noen spørsmål. Dette er første gang han er i Brussel og vi ønsker Patrick velkommen til vårt kontor!

Navn, alder, bosted

-Jeg heter Patrick Persson, 26 år og kommer fra Bodø- Mørkved, men er nå i Brussel.

Bakgrunn fra Bodø

- Akkurat nå tar jeg en mastergrad i internasjonale relasjoner på Nord Universitet i Bodø og har også en bachelorgrad i internasjonale relasjoner på samme universitet. I bachelorgraden min skrev jeg om Irak og Tyskland- og effektiviteten av demokratisering gjennom militær intervensjon.

Tidligere har han jobbet i posten og vært nestleder i FN studentene i Nordland, der han blant annet arbeidet med å fremme likestilling.

Aspirerende toppturgåer

På fritiden er Patrick glad i toppturer, fotografering, lesing og har gjort en del frivillig arbeid med logistikk for Bodø 2024. Han er en film og serie entusiast, og forteller at favorittfilmen er Lawrence of Arabia og serie er Arrested Development.

-Fun fact, men neste år kan du se meg i Nils Gaupe sin film som gårdsmedarbeider!

Hva gleder du deg til med å være praktikant ved kontoret vårt?

-Det er veldig stas å få muligheten til å være praktikant og nå ser jeg frem til å bli bedre kjent med Nord-Norges Europakontor og å lære mer om EU sin betydning til Nord-Norge.  Dette er en unik mulighet for studenter å få oppleve og jeg synes at alle burde søke, uansett bakgrunn og erfaring! Spesielt etter år med teorier, er det spennende å få denne praksiserfaringen.

Vi spurte om det var noe han kom til å savne fra Nord-Norge og med det svarte han folkene, været og kultur. Blant annet er et av favorittstedene Craig Alibone, som han beskriver er en «Parisian Chic» cafe over Polarsirkelen.

-Selv om jeg kommer til å savne familie og venner, så gleder jeg meg til å bli bedre kjent med andre i Brussel. Det er mange andre praktikanter som er i samme båt og mye som skjer her.

Til slutt spurte vi han om han har et motto, og med det svarte han at – Alltid si ja. Jeg er en positiv person og føler det beskriver meg godt.

Hvis du vil følge Patrick sin opplevelse, kan du sjekke ut vår hjemmeside og følg våre sosiale mediekanaler, Facebook, LinkedIn, Twitter og Instagram