Gleder seg til å formidle på sosiale medier: 12 kjappe med vår nye kommunikasjonsrådgiver

Gleder seg til å formidle på sosiale medier: 12 kjappe med vår nye kommunikasjonsrådgiver

Anna Skott. Foto: Tina MelfjordHun ble kjent som «hun fra Bærum som studerte fisk» ved UiT og gleder seg til å ta i bruk sosiale medier for å fronte Nord-Norge opp mot EU. Hils på Anna Skott, vår nye kommunikasjonsrådgiver.

Mens vi ved Nord-Norges europakontor venter (u)tålmodig på at Anna skal starte i august, har vi tatt oss en prat med henne. Hun får en viktig oppgave med å styrke kommunikasjonsarbeidet på kontoret og skal bidra til å løfte den viktige jobben som NNEO gjør for landsdelen.

Vi gav Anna 12 kjappe spørsmål for å bli bedre kjent med henne.

Navn, alder, bosted?

Anna Skott, 26 år, Tromsø/Brussel

Kan du fortelle litt om bakgrunnen din?

– Jeg har en bachelorgrad innen fiskeri og havbruksvitenskap fra UiT Norges arktiske universitet. Der ble jeg kjent som hun fra Bærum som studerte fisk, det var ikke så mange andre «søringer» som gjorde det. Det ble til og med laget reportasje om meg i Aftenposten.

Den kan du lese her

– Men jeg har også bodd i utlandet flere ganger, både i oppveksten og som student. Jeg tok mastergraden min i London, i digital markedsføring.

Anna har også jobbet med kommunikasjon i REV Ocean, og sier at det er der hun virkelig fikk smaken på kombinasjonen mellom kommunikasjon og fiskeri og hav. Hun har vært i Brussel nå i rundt ni måneder, hvor hun er kommunikasjonstrainee ved EØS-sekretariatet.

Hvilken tilknytning har du til Nord-Norge?

– Som nevnt har jeg studert og har slekt i Tromsø. Min mor er derfra, så ved å flytte dit kunne jeg gå fra å se bestemor tre ganger i året til tre ganger i uka.

Anna forteller at det å kunne være nærme familie over flere år gav en mye tettere tilknytning til regionen enn hun ellers ville fått mulighet til.

Favorittsted i Nord-Norge?

Her måtte Anna tenke seg om, og ombestemme seg, fra hjemmebakte boller på Løkta i Tromsø, til å spise fiskekaker på Dragøy.

– Jeg har jobbet der da, så jeg er kanskje ikke så objektiv. Men å kunne spise fiskekaker på Dragøy, det er mitt favorittsted. Bare ikke måken tar fiskekaka da, sier hun.

Belgisk vaffel eller fries?

– Fries! På Place Jourdan.

Det er for øvrig også EU-toppenes favorittsted.

Ferskfisk eller tørrfisk

– Ferskfisk, favoritten er torsk. Pappa steker de i panna med smør og bacon, ingenting er bedre enn det!

Hvorfor Nord-Norges europakontor?

– Fordi jeg er veldig glad i Nord-Norge, og glad i å fremme regionen. Som student i London fortalte jeg masse om hvordan det var å studere i Tromsø på vinterstid, om sykkelparkeringene som ble til skiparkering og så videre. Jeg gleder meg til å fronte Nord-Norge opp mot EU, det er mange som har mangel på kunnskap om regionen vår.

Er det noen saker du ser frem til å få synliggjort?

– Jeg gleder meg til å få synliggjort kultur blant annet. Både mulighetene som finnes i EU, men også prosjektene og initiativene som foregår i Nord-Norge. Det blir også spennende å kunne fortsette med å fronte fiskeri og havbruk, dette er noe jeg har jobbet med både som student og i REV Ocean tidligere. Håper også å få brukt min masterutdannelse om å få flere til å spise sjømat!

Hvorfor skal Nord-Norge bry seg om EU?

– Fordi det er så mange muligheter for samarbeid! Det er noe som kanskje ikke så mange vet nok om, men som de bør benytte seg av. I tillegg er det mye som skjer som er aktuelt for Nord-Norge. For eksempel ser man jo et tett samarbeid med EU om Ukraina etter invasjonen, og ikke minst på energifeltet. Det som skjer i EU er viktig også for Nord-Norge.

Hva gleder du deg mest til når du starter jobben som kommunikasjonsrådgiver ved NNEO?

– Å formidle på sosiale medier, jeg er jo en del av scrollegenerasjonen. Det neste som skjer er at kontoret starter konto på Tiktok. Neida.

Er det noe du gruer deg litt til?

– At jeg går til feil kontor. Min nåværende jobb er rett borti gata, det er lett å gjøre feil en trøtt morgen.

Hva er det første du skal gjøre når du starter i jobben når du kommer på kontoret klokka 09:00?

– Si god morgen og ta meg en kopp kaffe. Og stille med en kvikklunsjkake for å starte med best mulig inntrykk. Så vil jeg lese nyheter og starte å sile ut hva som er relevant å informere hjemover om. Det er bare å hoppe i det!

Til toppen