Fra isbader i Vadsø til hospitant i Brussel

Fra isbader i Vadsø til hospitant i Brussel

Foto: Patrick PerssonMed stor internasjonal interesse og erfaring med EU-satsninger, ser hun frem til to lærerike måneder i Brussel. Bli bedre kjent med vår nye hospitant Hilde Bersvendsen.

Vår praktikant, Patrick Persson, har tatt seg en prat med Hilde.

Til Brussel for å lære

Hilde Bersvendsen, assisterende næringssjef i Troms og Finnmark Fylkeskommune, skal nå tilbringe to måneder med oss her på Nord-Norges europakontor. Gjennom dette skal hun få et dypere innblikk i hva som skjer i EU, og hvordan man hjemme i Nord-Norge kan benytte seg mer av de mulighetene vi har i EU.

Når hun ble spurt om hvorfor hun ønsket å hospitere i Brussel svarte hun

– Lære! Lære og få perspektiver på det vi jobber med i Finnmark. Det er mye som bestemmes i Brussel som påvirker Nord-Norge, og det er av spesiell interesse for næringsavdelingen.

Hilde fikk sitt første møte med Nord-Norges Europakontor i 2020, da kontoret hadde med Europaparlamentarikere til Berlevåg, for å vise dem Hydrogenfabrikken der. Hydrogenfabrikken er et eksempel på hva vi kan få støtte til gjennom å ta del i EU-prosjekter, i dette tilfellet Horisont Europa programmet

Knytte kontakter

– Det er mye jeg ønsker å få gjort her, få et overblikk over EU-prosjekter vi kanskje kan bli med på, og se mer på bærekraftig utvikling, spesielt innenfor hydrogen

Hilde har jobbet fram hydrogensstrategi i styringsgrupper sammen med Varanger Kraft og Berlevåg kommune, så hun har stor interesse for både hydrogen og European Green Deal

Kommer til å savne isbading

– Jeg er en isbader, skulle gjerne badet mens jeg er her, men kanalene i Brussel ser ikke veldig attraktiva ut når det kommer til bading.

I Vadsø er Hilde også med i et prosjekt for å bygge en stor felles sauna ute på moloen, noe hun mener skulle bare mangle i et lokalt samfunn med mange kvener.

Hospitantordning

Hilde er vår første hospitant fra kontorets eiere, som del av en ny ordning for å bidra til tettere samarbeid mellom kontoret og Nord-Norge. Det er også et verktøy for å øke EU-kompetansen i våre nordnorske fylkeskommuner, ved at hospitantene tar med seg sin erfaring hjem og fortsetter arbeidet der.

Jobber du i Nordland eller Troms og Finnmark fylkeskommune og ønsker mer informasjon? Ta kontakt!

Følg med videre for å lese mer om Hildes Brusselopphold.

 

Skrevet av Patrick Persson

Til toppen