Eier- og partnersamling på Nord-Norges Europakontor i Brussel

Eier- og partnersamling på Nord-Norges Europakontor i Brussel

Hvordan kan vi skape bedre og bredere samarbeid i landsdelene? Under eier- og partnersamlingen har vi diskutert Nord-Norges Europakontor sin strategi i lys av utviklingen i EU, rekruttering av nødvendig arbeidskraft og Europas hete potet, nemlig energi.

Forrige uke var kontorets eiere- og partnere på besøk i Brussel for å snakke om hva som foregår i EU, satsningsområder og utfordringer for Nord-Norge, og hadde styremøte.  – Det var veldig hyggelig å kunne samle alle eiere- og partnere fysisk i Brussel, i tillegg til å møte EUs nye Arktis- ambassadør, Clara Ganslandt, sier direktør Nils Kristian Sørheim Nilsen.  

Hvordan få folk til å flytte nordover og bli værende?

Dette var et av utfordringene som ble diskutert under samlingen. Det er mye spennende som foregår i Nord-Norge som skaper muligheter for arbeidskraft og kompetanse. Med nye energiprosjekter og økt Europa-kompetanse, er rekruttering et nøkkelord som kan bidra til regional utvikling og samfunnsbygging.  

 Europas «hete potet» skaper verdi i nord

Europas hete potet- energi er i søkelyset både i EU og i Nord-Norge. Under samlingen var det fokus på EUs ‘’nye’’ energipolitikk og hvordan vi kan utnytte energi ressursene og energisparing i nord.

Det er et hav av muligheter når det gjelder den grønne sektoren i Nord-Norge. Det produseres enorme mengder med ren energi i nord, som skaper innovasjon og satsninger. Eksempler på dette er grønn produksjon av eksportvarer, som aluminium, stål, sjømat og andre varer som er viktige for EU.

 Viktige prioriteringer fremover

- Det har skjedd strukturelle endringer i Europa som påvirker oss, forteller Nils. Samarbeidet fremover blir viktig for å fremme nordnorske interesser det europeiske miljøet for å bidra til at landsdelen er i front av Europas overgang til et bærekraftig samfunn.

Og når man først får besøk av eiere- og partnere fra nord til Brussel og det er Bodø/Glimt kamp i Nederland … Da måtte det bli en sosialtur med buss for å se Bodø/Glimt spille mot PSV Eindhoven med glimt i øynene.

 

Til toppen