Avslutningsbrev fra Patrick Persson

Tilbake til Bodø fra Brussel. Praktikantoppholdet er nå over etter fire måneder for vår praktikant, Patrick, og med det reiser han hjem med erfaring, kunnskap og opplevelser. Les avslutningsbrevet han har skrevet her.

En opplevelse

Jeg avslutter nå mitt praktikantopphold på Nord-Norges Europakontor. Dette har vært en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Fra å sitte på universitetet gjennom hele bacheloren og mastergraden, til å så få sitte på et kontor med hjerte av EU utenfor vinduet, er noe jeg aldri trodde jeg kom til å få oppleve.

Viktigheten av EU

Det som har overasket meg mest gjennom mitt praktikantopphold er hvor bra Norges forhold til EU er, og hvilke muligheter det kan tilby Nord-Norge. Det finnes veldig mange spennende EU- prosjekter som nordnorske aktører kan ta del i, noe jeg ikke hadde så stor kjennskap til, og kommer til å ta med videre tilbake til Bodø.

Brussel

Det er mye jeg kommer til å savne, kontoret som har vært som en familie mens jeg har vært her, den utrolige maten, den fantastiske byen, og kollektivet jeg har vært så heldig og fått delt med 17 andre likesinnede. Gjennom jobben har jeg fått være med på ulike arrangementer, presentasjoner og nettverksbygging. Noe jeg kommer til å huske meget godt er Arctic Futures Symposium, en konferanse som samler en rekke aktører; lokale, regionale og nasjonale politikere, forskere fra en rekke felt og representanter fra industri og næringsliv, som alle er i eller jobber opp mot Arktis. Der fikk jeg muligheten til å hjelpe holde arrangementet gående, og å møte arktiske aktører. Under praktikantoppholdet har jeg fått utfordret meg selv gjennom presentasjoner, møter og skriving. Alle disse opplevelsene er jeg er veldig takknemlig for å ha.

Tilbake til Bodø

Nå drar jeg tilbake til Bodø, kontoret i Brussel blir byttet ut med postsortering, pulten blir byttet ut med et bord på biblioteket, og de flate og brosteinsdekte gatene i Brussel blir byttet ut med fjellene i Nord. Jeg er litt trist over å måtte dra hjem, men jeg drar hjem med viten om at jeg er heldig for å ha fått oppleve dette, og får jeg muligheten til å dra tilbake til Brussel så tar jeg den!