OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nordnorske Europadager 2024

Nordnorske Europadager er tilbake for tredje gang, og vi er glade for å kunne invitere dere til en spennende dag med fokus på infrastruktur og mobilitet i Nord-Norge! 

Vi gjentar suksessen for tredje år på rad og skal holde Nordnorske Europadager i følgende byer:

  • Torsdag 24. oktober: Narvik
  • Tirsdag 29. oktober: Tromsø
  • Torsdag 31. oktober: Vadsø  

 

Bakgrunn

Årets nøkkeltema er infrastruktur og mobilitet, i takt med at EU under EU Green Deal tar en ledende rolle i global klimainnsats. EU fokuserer på transportsektoren som en betydelig kilde til utslipp, hvor omstilling til teknologier med lavt -og nullutslipp er nødvendig, støttet av tilhørende infrastruktur.  Samtidig ser vi at den geopolitiske utviklingen legger vekt på samfunnssikkerhet og tilknytning til søsterregioner, noe som krever lokale og regionale løsninger for å akselerere det grønne skiftet og forme fremtidens mobilitet i Nord-Norge.

Hva kan du forvente?

Vi har satt sammen et variert program som tar for seg hvordan vi kan utvikle og forbedre infrastruktur og mobilitet i vår region med en Europeisk rød trå. Dette vil omfatte temaer som fremtidens transportløsninger, bærekraftig infrastrukturutvikling og mobilitet som driver for regional vekst.

Blant høydepunktene i de ulike byene, finner sesjoner om Horisont Europa, hvor vi vil utforske finansieringsmuligheter for prosjekter innen grønn transport og digitalisering. Det vil også være sesjoner om grensekryssende transportløsninger mellom Norge, Sverige og Finland, i tillegg til presentasjoner fra ulike forskere og aktører som jobber med sikkerhet og logistikk i nordområdene, samt offentlig anskaffelser i lys av den tiden vi lever i nå. Det vil være aktører fra blant annet Energi i Nord, Innovasjon Norge, UiT, Pro Tromsø, Nord universitet, Rana Utvikling, Statens Vegvesen, NHO og mange flere!

Hvorfor bør du delta?

Du vil få innsikt i hvordan EU-politikk påvirker infrastruktur og mobilitet i Nord-Norge, lære om nye muligheter og løsninger som kan styrke din kommune eller bedrift, og delta i diskusjoner som kan forme fremtiden for vår region. Dette er en unik mulighet til å utvide ditt nettverk og være med på å bygge en mer bærekraftig og sammenkoblet fremtid for Nord-Norge.


Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Påmelding og program:
Vi håper du setter av dagen i kalenderen din, og etter sommeren vil vi åpne for påmelding. Det fullstendige programmet blir også publisert etter sommeren. Informasjon legges fortløpende ut her på nettsiden vår. 

Kontakt og spørsmål:
Ta gjerne kontakt med våre rådgivere kirsti@northnorway.org eller janni@northnorway.org ved spørsmål eller hvis dere ønsker å bidra inn som medarrangør.