Finn frem i Brussel

Finn frem i Brussel

Til deg som skal til Brussel.

Fra lufthavnen og inn til Brussel

Fra Brussel Lufthavn, Zaventem, til byen er det mest praktisk å ta drosje, buss eller tog. Dette avhengig av hvor i byen du skal.

 

Vær oppmerksom på at de fleste drosjene kun tar kontanter. Det koster rundt 35 til 50 euro fra lufthavnen og inn til sentrum og tar 25 til 50 minutter, avhengig av trafikk og hvor du skal.

 

Om du skal bo i nærheten av sentralstasjonen, Gare Central, er det enklest å ta tog. Det går ofte og tar deg raskest inn til kjernen av Brussel. Det er enkelt å kjøpe billett fra automat før du går om bord i toget. Toget tar cirka 19 minutter og koster i underkant av 8 euro.

 

Du kan også ta buss 12 eller 21. Om du skal til Norway House, Europakommisjonen (stopp Schuman) eller Europaparlamentet (stopp Place Luxembourg) er dette det enkleste alternativet. Bussen er like ved utgangen av lufthavnen. Bussen tar rundt 20 (nr 12) eller 40 (nr 21) minutter og koster 4 euro.

 

Alle transportformene er godt skiltet ved lufthavnen.         

                       

Rundt i Brussel

Nord-Norges Europakontor ligger fem minutters gange fra Norway House og Europakommisjonen.  

 

Brussel er en forholdsvis liten by sammenlignet med de store europeiske hovedstedene. Byregionen har rundt 1,8 millioner innbyggere, mens selve byen like over én million. Det betyr at det er relativt korte gåavstander og forholdsvis ryddig å orientere seg.

 

For å komme seg rundt i byen kan en også ta metro eller buss avhengig av hvor du skal. Drosje er også et naturlig alternativ, spesielt om kvelden når kollektivtilbudet er redusert.

 

Fra vårt kontor og ned til sentrum er det enklest å ta metro. Da kan en gå på ved stoppet Schuman og av ved for eksempel De Brouckere.

 

Se kart over Brussel

Publisert av Håvard Vognild. Sist endret 16.06.2015