Praktisk - Finn frem i Brussel

Praktisk - Finn frem i Brussel

Foto: Simon Johannsson - Klikk for stort bilde

Fra lufthavnen og inn til Brussel

Fra Brussel Lufthavn Zaventem til byen er det mest praktisk å ta drosje, tog eller buss. Dette avhengig av hvor i byen du skal.

Taxi

Vær oppmerksom på at mange drosjer kun tar kontanter. Det koster rundt 35 til 50 euro fra lufthavnen og inn til sentrum og tar 25 til 50 minutter, avhengig av trafikk og hvor du skal.

Tog

Om du skal rett til kontoret (24 Avenue Palmerston) fra flyplassen er tog et billig og effektivt alternativ. Toget til nærmeste stasjon (Schuman) tar 17 minutter og går fra underetasjen på flyplassen. Fra Schuman er det 5 minutters gange til kontoret. En vei koster 9 euro. Man kjøper enkelt billett fra automat før du går ombord på toget.

Dersom du skal til Europakommisjonen (stopp Schuman) eller Europaparlamentet (stopp Luxembourg) er tog også raskeste alternativ.

Om du skal bo i nærheten av sentralstasjonen, Gare Central, er tog det enkleste alternativet. Det går ofte og tar deg raskest inn til kjernen av Brussel. Det er enkelt å kjøpe billett fra automat før du går om bord i toget. Toget tar cirka 19 minutter og koster i underkant av 8 euro.

Buss

Du kan også ta buss 12 eller 21. Bussen er like ved utgangen av lufthavnen. Bussen tar rundt 20 (nr 12) eller 40 (nr 21) minutter og koster 4 euro. Men dette er også avhengig av trafikk.

Alle transportformene er godt skiltet ved lufthavnen.

Rundt i Brussel

Nord-Norges Europakontor ligger fem minutters gange fra Norway House og Europakommisjonen.  

Brussel er en forholdsvis liten by sammenlignet med de store europeiske hovedstedene. Byregionen har rundt 1,8 millioner innbyggere, mens selve byen like over én million. Det betyr at det er relativt korte gåavstander og forholdsvis ryddig å orientere seg.

For å komme seg rundt i byen kan en også ta metro eller buss avhengig av hvor du skal. Drosje er også et naturlig alternativ, spesielt om kvelden når kollektivtilbudet er redusert.

Fra vårt kontor og ned til sentrum er det enklest å ta metro. Da kan en gå på ved stoppet Schuman og av ved for eksempel De Brouckere.