Disse nordnorske stemmene deltar på Brussels største Arktis-seminar

Klikk for stort bilde(Foto: Skjermbilde/Privat)Nord-Norge er godt representert på årets Arctic Futures Symposium, der kontoret er sterkt involvert i organiseringen.

Arktisseminaret går av stabelen 20. november i Residence Palace i Brussel, og arrangeres i samarbeid med blant andre International Polar Foundation, NSPA-nettverket, andre regionkontor og den kanadiske ambassaden. 

  • Se foreløpig program og meld deg på årets Arctic Futures Symposium her

Arctic Futures Symposium er et nøkkelevent hvor europeiske og arktiske aktører årlig møtes for å utveksle ideer og synspunkter på EUs arktiske strategi, og hva som kreves av regionene for å utvikle Arktis på en god måte. Tema for årets konferanse er «Smart and Sustainable Investment for the Arctic’s Future.» Det er femte gang at vi er med å arrangere denne årlige konferansen.

Fra Nord-Norge deltar følgende:

  • Tomas Norvoll, fylkesrådsleder i Nordland, er moderator på paneldebatten om investeringer i arktisk bioøkonomi.
  • Jeanette Hammer Andersen, som representant for Biotech North og UiT – Norges arktiske universitet, deltar i paneldebatten nevnt over.
  • Gunn-Britt Retter, leder av arktisk miljøavdeling i Samisk Råd, skal delta i paneldebatt om arktisk forskningssamarbeid.
  • Kjell Giæver, direktør for Petroarctic, skal være med i panelet som diskuterer veien mot en mer bærekraftig arktisk region.

Fornøyd med nordnorsk tilstedeværelse

Europakontorets rådgiver, Torjus Kleiven Kandal, koordinerer den nordnorske deltakelsen på seminaret. Han mener tilstedeværelsen på seminaret betyr mye og håper at andre nordnorske interessenter melder seg på.

- Det er veldig viktig at Nord-Norge er synlig overalt der EUs arktiske politikk diskuteres. Men kanskje særlig på Arctic Futures nettopp fordi det er i Brussel. Målgruppen med seminaret er Europakommisjonen, Parlamentet, representasjoner fra andre land og ikke-statlige organisasjoner, sier han.

Blant fokusområdene til årets arrangement finner man samarbeid mellom arktisk forskning og bærekraftig utvikling i nordlige samfunn, arktisk forskningssamarbeid, utdanning og fremtid i Arktis, bioøkonomi og samarbeidsområder for EU og Arktisk Råd.

Ta gjerne kontakt med kontoret dersom du er interessert eller har spørsmål om seminaret.