EU-programmer

For at EU skal oppnå sin syvårige vekststrategi Europe 2020, har de en rekke programmer som skal bidra til å oppnå dette. I de ulike programmene kan en søke om penger til prosjekter av ulik karakter. Den nåværende programperioden er fra 2014 til 2020. Norge betaler for å være med i flere av EUs programmer og disse presenteres her.

Horizon 2020 - Forskning og innovasjon

Horizon 2020 er rammeprogrammet for forskning og innovasjon. Horizon 2020 innebærer et større fokus på innovasjon og skal bidra til å bringe forskning nærmere markedet. I tillegg skal programmet bidra til å møte de store samfunnsutfordringer Europa står overfor (herunder helse, aldring, ren energi, transport, osv.). Programmet skal i tillegg bidra til å koordinere nasjonale programmer i Europa (ERA), samt styrke Europas globale posisjon innenfor forskning, innovasjon og teknologi. Budsjettet er på rundt 70-80 milliarder euro for perioden 2014-2020.

 

Erasmus+ -Utdanning, opplæring, ungdom og idrett

Programmet for utdanning, opplæring, ungdom og idrett er samlet i ett og heter Erasmus+. Programmet er delt inn i tre nøkkelområder: læringsmobilitet, strategiske partnerskap, og støtte til policyutforming.
Budsjettet er på rundt 15 milliarder euro for perioden 2014-2020.

 

EaSI - Sysselsetting, sosial innovasjon og inkludering

Dette programmet skal blant annet støtte tiltak som bidrar til enklere tilgang til mikrofinans og tilrettelegging av arbeidstakeres geografiske mobilitet i EU.
Budsjettet er på rundt 815 millioner euro for perioden 2014-2020.

 

Health programme - Helse

EUs helseprogram bygger på de tidligere helseprogrammene, og skal gi støtte til prosjekter som blant annet bidrar til at EU-landene utvikler innovative og bærekraftige helsesystemer. EU vil øke tilgangen til bedre og tryggere helsetjenester for EU-borgere, bekjempe sykdom og hindre at helseproblemer i ett land ikke spres over landegrensene.
Budsjettet er på rundt 449 millioner euro for perioden 2014-2020.

 

Creative Europe - Kultur og media

Creative Europe skal promotere mobilitet for europeiske kunstnere, bidra til å styrke den kreative industrien og bistå audiovisuelle kunstnere til å tilpasse seg en digital verden. Programmet fokuserer særlig på publikumsutvikling, internasjonale filmproduksjoner og spillutvikling.
Budsjettet er på rundt 1,45 milliarder euro for perioden 2014-2020.

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?
 
Login for redigering