Vil høre din mening om regionalutvikling

Vil høre din mening om regionalutvikling

Klikk for stort bildeNSPA-nettverket utgjør et samarbeid mellom de nordlige regionene i Finland, Sverige og Norge

Den 1. oktober holdes et OECD-seminar i Kirkenes, der regionalutvikling i Nord-Norge skal diskuteres.

I samarbeid med de nordlige regionene i Sverige og Finland (NSPA-nettverket), har de nordnorske fylkene bestilt en gjennomgåelse av strategier og kunnskapsgrunnlag som offentlige og private aktører i regionene har.

 

Det er OECD som utfører gjennomgåelsen og i slutten av september kommer de til Nord-Norge for å samle data til sin rapport, og dette avsluttes med seminaret som vi arrangerer i Kirkenes 1. oktober.

 

Den nye OECD-rapporten skal bli et verktøy for felles samarbeid mellom de nordlige regionene i Europa overfor EU. Blant annet skal OECD-rapporten finne ut av virkningene ordningen med differensiert arbeidsgiveravgift har for landsdelen.

 

Rapporten vil ta form av en såkalt territorial review, og vil dra nytte av strategier og kunnskapsgrunnlag fra offentlige og private aktører i regionen.

 

OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) er verdensledende på analyse innen regional utvikling, og tilbyr en uavhengig diagnostikk av nøkkeltrender, utfordringer og uutnyttede muligheter, samt strategiske anbefalinger basert på suksesserfaringer fra andre OECD-regioner.

 

Les mer om rapporten her.

 

Dersom du har bidrag eller interesse rundt OECD-rapporten, håper vi at du tar kontakt med oss. For mer informasjon om seminaret i Kirkenes, kan du sende en mail til brussel@northnorway.org