– Vi tror dette blir et lærerikt opphold med mange nye opplevelser

– Vi tror dette blir et lærerikt opphold med mange nye opplevelser

Klikk for stort bildeMarthe og Tuva. Foto: Meløy vgs.Det sier de spente elevene fra Meløy videregående skole. I januar tar Nord-Norges Europakontor imot Marthe Valmo Nordmann og Tuva Karine Iversen for en arbeidsuke på kontoret.

– Vi søkte på samfunnsfagstipendet til Brussel fordi vi synes internasjonal politikk er interessant, og fordi det var en mulighet vi ikke kunne gå glipp av, sier de.

Muligheten til å reise ned til Brussel har de fått gjennom Samfunnsfagstipendet for 2018/19, og er også i år lagt til Nord-Norges Europakontor. Stipendet er tilgjengelig for elever som tar studiespesialisering ved Meløy videregående skole, og gir en ukes opphold i Brussel hvor de følger arbeidet til kontoret.

Stipend for å lære om Nord-Norges forhold til EU

I stipendets program inngår det å få innblikk i kontorets arbeid, og Nord-Norges satsing internasjonalt. I tillegg får elevene lære om Norges og Nord-Norges relasjoner til EU, gjennom å blant annet møte andre norske og europeiske aktører i Brussel. I tillegg vil de få muligheten til å delta på møter og seminarer, og bidra til nyhetssaker som kan publiseres på hjemmesiden til kontoret.

– Vi ønsker at elever skal få en mulighet  til å bedre forstå samfunnet, både lokalt og internasjonalt, sier Monica Jane Rosting, fagleder ved Meløy vgs.

Samfunnsfagstipendet er et lokalt initiativ, for å gi elever en mulighet til å reise til utlandet. Meløy vgs. opprettet stipendet fordi de så en mangel på stipendmuligheter innenfor samfunnsfag, og finansierer det selv.

– Hvordan henger samfunnet sammen, hva er med på å påvirke de endringene som skjer rundt oss? Og hvordan kan Nord-Norges Europakontor være med på å påvirke og bidra til å løse og påvirke utfordringer for Nord Norge, avslutter Rosting.  

Fantastisk mulighet

– Stipendet gir nordnorsk ungdom en fantastisk mulighet til å kunne se og lære hvordan Nord-Norges Europakontor jobber opp mot EU, og hvorfor det er viktig å se utover Norges grenser. Det er også en unik mulighet til å ta med seg kunnskap og kompetanse med hjem igjen, sier Nils Kristian Sørheim Nilsen ved Nord-Norges Europakontor.

Dette er andre gang kontoret mottar elever fra Meløy videregående. I januar i år var David Braseth og Christer Johansen i Brussel for en lærerik uke. De fikk være med på blant annet møte med arbeidsgruppa for Bodø 2024 og en rekke seminarer, i tillegg til selvstendig arbeid.

Vi ser frem til å ta imot Marthe og Tuva i januar!