Vellykket transportseminar

Vellykket transportseminar

Klikk for stort bilde Oskar Ivarsson

Fornøyde aktører kunne mandag ettermiddag konstatere at seminaret "NDPTL - The Connection between Europe and the Arctic" ble en suksess.  

Deltakere fra Norge, Sverige, Finland og Russland hadde mandag et produktivt seminar med mange spennende innlegg. Agenda for dagen var transport og logistikk i nordlige Europa i forbindelse med, og ikke minst hvordan man kan samarbeid på tvers av landegrenser for å sammen nå felles mål. 

Klikk for stort bilde Oskar Ivarsson

 

Den norske deltakelsen var stor under seminaret som ble arrangert i samarbeid mellom Nord-Norges Europakontor og Nord-Sveriges Europakontor. Fra Samferdselsdepartementet holdt Paal Iversen et fengslende innlegg om fremtidsutsikter. Fra Narvik havn gjorde Rune Arnøy det klart hvilke muligheter som ligger i nordområdene, den viktige transportåren Narvik havn er, og vil være i fremtiden.

 

Fra det russiske utenriksdepartementet var vi så heldig å få med Vladislav Kurbatskiy som kunne fortelle om hva de tenker fra den russiske siden og hvordan Russland vil være en naturlig nødhavn når transportruten til sjøs går via Nordøstpassasjen. På lik linje med flere norske aktører la Kurbatskiy vekt på at man ikke bare trenger en havn langs denne ruten, men flere. 

 

 

Klikk for stort bilde Oskar Ivarsson Europaparlamentet var også representert ved Jens Nilsson, som la vekt på transport og logistikk i en europeisk sammenheng, men også på kryss av regioner og landegrenser. "Vi må samarbeide om et felles mål" var budskapet fra mannen med over 30 år i politikken. 

 

 

 

Seminaret ble avrundet med en spørsmål og innlegg fra øvrige deltakere. Tilbakemeldingene fra seminaret har vært svært positive. Vi takker alle deltakere for oppmøte, kommentarer og innspill.