Velkommen til NSPA Forum i nissebyen

Velkommen til NSPA Forum i nissebyen

Foto: Wikimedia Commons - Klikk for stort bildeFoto: Wikimedia CommonsLappland Regionråd, i samarbeid med NSPA-nettverket (Northern Sparsely Populated Areas) og Committee of the Regions (Europas Regioner og Byer) inviterer til arktiskonferanse i Rovaniemi 9.-10. november.

Du er hjertelig velkommen til å være med på diskusjonen om hvordan man kan styrke samarbeidet i arktiske deler av Europa. Arrangementene samler over to-hundre europeere for å diskutere fremtiden til vårt arktiske kontinent, regional utvikling, smart spesialisering, muligheter i Arktis og interregionalt samarbeid.

Under NSPA-forumet skal EUs regional- og arktiske politikk diskuteres og stillingspapirer for nettverket videreutvikles.

Kontorets direktør, Nils Kristian Sørheim Nilsen, deltar i paneldebatten om NSPA-nettverkets potensiale til å ta eierskap av og påvirke EUs arktiske politikk.

Nilsen mener aktiv nordnorsk tilstedeværelse i NSPA-nettverket er avgjørende.

- Det er veldig viktig at Nord-Norge deltar i NSPA-sammenheng. Vårt nære samarbeid med svenskene og finnene er en unik mulighet til å ha en politisk stemme inn mot EU. For at nordnorske prioriteringer skal lyttes til er det viktig at vi stiller opp, er synlige og kommer med innspill, sier han.

Han er fornøyd med bred nordnorsk deltakelse i «julenissebyen», fra alle de nordligste fylkeskommunene. Foreløpig er det klart at Willy Ørnebakk, fylkesrådsleder i Troms, Markus Karlsen fra Finnmark fylkeskommune og Zdenek Dvorak, Terje Stabæk og Torbjørn Trane Jensen fra Nordland fylkeskommune deltar på konferansen.

Ta kontakt med kontoret dersom du planlegger å delta.

Discovering the Arctic future - as a part of Europe Conference

Tid: 9.-10. november 2017
Sted: Rovaniemi, Finland

Mer informasjon:
Registrering og program