Vektla viktigheten av støtteordninger i nord

Vektla viktigheten av støtteordninger i nord

Klikk for stort bildeFra møtet med ESA. Trond Haukanes

Aktører fra Nord-Norge møtte i forrige uke representanter fra ESA og Europaparlamentet under sitt besøk i Brussel.

I forkant av vårt 10-årsjubileum avviklet vi et møte mellom representanter fra de nordnorske fylkene og EFTAs kontrollorgan ESA.

 

Hovedtema for diskusjonen var den framtidige situasjonen for differensiert arbeidsgiveravgift, samt statsstøtteregelverket knyttet til regioner i omstilling. Deltakerne fikk blant annet en innføring i det nye regelverket og hvordan det vil omfatte offentlig og privat virksomhet.

 

Alle våre tre fylker samt Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet var representert under møtet. Fra ESAs side stilte Gjermund Mathisen, avdelingsdirektør for statsstøtte og konkurranse, og Christian Jordal, seniorrådgiver for konkurranse.

 

Senere denne dagen ble representanter fra de nordnorske fylkene og byene som ble besøkt under parlamentarikerturen i vinter invitert til en gjenvisitt i Europaparlamentet. Vertskap var MEP Jørn Dohrmann og Tomasz Rusek, rådgiver for MEP Jerzy Buzek.

 

MEP Dohrmann er formann for DEEA, Delegasjonen for Forbindelsene med Sveits og Norge, til Det Blandede Parlamentariske Utvalg EU-Island og til Det Blandede EØS-Parlamentarikerutvalg. Han redegjorde under møtet for hvilke type saker som kan være aktuelle for dem å behandle.

 

Tomasz Rusek redegjorde for MEP Buzeks syn på energisikkerhet i Europa.

 

Møte ble avsluttet med omvisning i Europaparlamentet.

 

Klikk for stort bildeFra møtet i Europaparlamentet. Trond Haukanes