Utvidet påmeldingsfrist: Lynkurs i EØS og EU

Utvidet påmeldingsfrist: Lynkurs i EØS og EU

Klikk for stort bilde Statsministerens kontor

2. og 3. juni arrangerer Nord-Norges Europakontor, sammen med de andre norske regionskontorene og KS i Brussel, Lynkurs i EØS/EU.

Spiller EU egentlig noen rolle for kommuner og fylkeskommuner? Er det stor forskjell på de sakene lokal- og regionalpolitikere i Europa og Norge diskuterer? Hvordan deltar Norge i det europeiske samarbeidet? Og hva kan vi bruke det til? 

 

 

Gjør dette deg nysgjerrig? Da er EØS/EU på 1-2-3 noe for deg. Kurset er hovedsaklig et tilbud til folkevalgte, men er også åpent for andre i vår medlemsmasse som ønsker å delta. Kurset vil gi en innføring i hvordan EØS og EUs prosesser påvirker norske aktører samt belyse en rekke aktuelle tema, deriblant det grønne skiftet, EUs digitale agenda og migrasjon. Du kan lese foreløpig program og finne mer praktisk informasjon her.

 

 

Lynkurset, som et et lunsj-til-lunsj seminar, avholdes 2. til 3. juni på Norges Hus i Brussel.  Deltakelse er gratis. Reise og opphold bestilles og dekkes av den enkelte deltaker. Nettverksmiddag 2. juni dekkes også av deltaker men arrangeres av regionskontorene og KS. Arrangørene dekker for øvrig lunsj begge dager. 

 

 

Utvidet påmeldingsfrist er mandag 9. mai 2016. Du kan melde deg på her.

 

 

Når det gjelder hotell, så er det gjort en blokkreservasjon på Thon hotell EU som ligger 10 minutters gange unna Norges Hus. For å benytte denne send mail til Nord-Norges Europakontor innen 16.mai. 

 

 

Vi håper å se deg hos oss i Brussel for to lærerike dager om Norges forhold til EU!

 

 

Har du ikke anledning i juni? Kurset avholdes også 8.-9. september. Mer informasjon om påmelding og program til dette kurset kommer.