Tonje (27) blir ny trainee fra høsten

Tonje (27) blir ny trainee fra høsten

Klikk for stort bildeGleder seg: Tonje Nermark ser fram til å begynne i traineestillingen ved Nord-Norges Europakontor

Statsviter Tonje Nermark fra Sandnessjøen starter opp i stillingen i starten av september.

Tonje ser fram til å starte arbeidet i Brussel der hun skal bidra til at Nord-Norges interesser blir ivaretatt når EU utformer sin politikk.

 

– Jeg ønsker å få mer kunnskap om hvordan Nord-Norge kan nyttiggjøre seg av mulighetene EØS-avtalen gir samt å kunne bidra til at landsdelens interesser blir ytret gjennom politisk medvirkning, sier Tonje.

 

I desember 2013 ble hun uteksaminert fra King’s College London med en master i internasjonale relasjoner. I bunn har hun en bachelor i statsvitenskap fra NTNU i Trondheim, hvor hun også tilbrakte ett år ved Augustana College i delstaten South Dakota i USA.

 

Tonje har siden oktober i fjor arbeidet som førstekonsulent i Brønnøysundregistrene. Hun har tidligere arbeidet for Aftenposten og Petter Dass-museet på Helgeland. Nå gleder hun seg til å oppleve en av Europas hovedsteder.

 

– Jeg forventer at oppholdet blir arbeidskrevende og til tider hektisk, men ikke minst utrolig lærerikt. Jeg ser også for meg å få brukt både personlige, språklige og faglige egenskaper på en variert måte. Det blir også interessant å møte mange interessante mennesker og å oppleve den internasjonale atmosfæren i Brussel, sier hun.

 

Hun innrømmer at det er tungt å forlate Nord-Norge.

 

– Jeg kommer til å savne er den friske sjølufta og den umiddelbare nærheten til naturen vi er så privilegert med i Nord-Norge. Det er noe jeg har satt mer og mer pris på etter mine tidligere utenlandsopphold.

 

Traineestillingen varer i ti måneder med arbeidssted i Brussel, Belgia. Hensikten med stillingen er å gi unge nyutdannede med tilknytning til Nord-Norge en innfallsport til arbeidslivet, samt å skape engasjement og kunnskap for at disse senere skal kunne være en ressurs for regionen.