Tina (28) blir kontorets neste trainee: – En sjanse jeg ikke får igjen

Tina (28) blir kontorets neste trainee: – En sjanse jeg ikke får igjen

Klikk for stort bildeI september 2018 flytter Tina Melfjord til Brussel for å ta fatt på ti spennende måneder på Nord-Norges Europakontor.

– Jeg ønsker å arbeide for Nord-Norge i Brussel fordi det er en sjanse jeg ikke får igjen, sier Tina Melfjord.

Hun er født, oppvokst og bor for øyeblikket i Mo i Rana. Der jobber hun jobber som analytiker innenfor kortsikkerhet for EVRY Fraud Prevention. Til høsten flytter hun til Belgia i ti måneder, hvor hun skal jobbe for Nord-Norge i Avenue Palmerston – et steinkast unna EUs mektigste institusjoner. 

Fascinert over europapolitikk

Med mastergrad i Europastudier fra NTNU, samt erfaring med flere politiske verv, har hun god kontroll på hvordan politikk, lover og regler formes i Brussel. Hun synes europapolitikk er fascinerende, og ser frem til å oppleve det fra innsiden – med nordnorske briller.

– Å kunne se hvordan Nord-Norges forhold til EU fungerer i praksis tror jeg blir utrolig spennende. I tillegg er dette en unik sjanse til å kunne ta i bruk det jeg har lært fra studier kombinert med mine erfaringer fra verv og jobb, sier hun.

Arktis, plast og teknologi

Blant sine interesseområder ser Tina særlig frem til å jobbe med EUs arktispolitikk, miljøspørsmål og teknologi.

– Nordområdene er i fokus også for EU for tiden, og det betyr at vi kan være med på å påvirke politikk som blir viktig for oss i nord i fremtiden. Plast er dessuten et tema der EU har mulighet til å legge føringer. Med den lange kystlinjen vår blir havplast en økende utfordring også for Norge i fremtiden, sier hun, og fortsetter:

– I tillegg synes jeg møtepunktet mellom teknologi og samfunn er svært spennende, og da med spesielt fokus på forbrukere. Teknologien utvikler seg utrolig kjapt, og i mange tilfeller for raskt for de som skal bruke den og lage lovverket rundt, og dette påvirker blant annet sikkerheten.

Kjenner Brussel

28-åringen har høye forventninger til oppholdet i Brussel, og ser for seg et spennende og opplevelsesrikt år.

– Jeg gleder meg til å måtte ut av komfortsonen og å få utfordret meg selv, sier hun.

Tina kjenner godt til EU-hovedstaden gjennom studiebesøk ved et par anledninger og ser frem til å flytte.

– Det vanskeligste blir nok ikke å ha skog og fjell fem minutter fra døra, sier hun, men konkluderer med han hun nok skal greie å finne det også lengre sør i Europa.