Til våren blir Jens (24) praktikant på kontoret

Til våren blir Jens (24) praktikant på kontoret

Foto: Privat - Klikk for stort bildeTromsø-væringen Jens Nielsen ser frem til tre lærerike måneder ved Nord-Norges Europakontor i Brussel.

Hvert år tar kontoret inn en praktikant fra ett av landsdelens to universiteter, Nord universitet og UiT – Norges arktiske universitet, som begge er partnere i kontoret. I år kommer praktikanten fra UiT – Norges arktiske universitet.

Her studerer Jens Nielsen statsvitenskap, og er inne i sitt tredje og siste år som bachelorstudent. Ved siden av studiebakgrunnen har Nielsen erfaring fra organisasjoner som YATA og Samfunnsviterne, samt en tidligere praktikantrolle i Arctic Frontiers.

Ønsker å fremme Nord-Norge

Fra og med februar til mai 2018 skal han kombinere arbeidsoppgaver i Brussel med fullføring av bachelorgraden.

24-åringen ser for seg en spennende og lærerik vår med varierte hverdager.

– Jeg tror jeg kommer til å lære mye om hvordan EUs politikk utformes i samarbeid med interesseorganisasjoner, hvilke særskilte politikkområder på EU-nivå de nordnorske fylkeskommunene legger spesiell vekt på, hvilke pågående beslutningsprosesser som i størst grad angår oss, sier han, og legger til:

– Det mest spennende blir å kunne vie hverdagen til å fremme Nord-Norge. Jeg ser virkelig frem til det!

Viktig talerør

Nielsen mener Nord-Norges Europakontor er et viktig talerør for nordnorsk interesser i EU-hovedstaden.

– Derfor var det en selvfølgelighet at jeg søkte for å bli praktikant. Nord-Norge er hjemmet mitt, og med årene har jeg blitt svært bevisst på behovet for sterke talspersoner for regionen både nasjonalt og internasjonalt. På den ene siden er det viktig å spre kunnskap, og få fram alt det vi har å by på her oppe. På den andre siden er det viktig at vi får sagt vårt i beslutningsprosesser som angår oss, også på EU-nivå, sier han.

– Hva vil du savne mest med Nord-Norge i disse tre månedene?

– Å ikke kunne se fjellene og havet fra stuevinduet. Det vet jeg fra erfaring!

Studentpraktikantordningen hos Nord-Norges Europakontor varer i tre måneder fra 5. februar til 4. mai. Hensikten med studentpraktikantordningen er å gi unge i utdanning muligheten til å fordype seg i saker som angår EU og Nord-Norge. Utlysningen til praktikantplassen veksler mellom våre partnere Nord universitet og UiT – Norges arktiske universitet fra år til år.

Kontoret består ellers av en direktør, to rådgivere og en trainee. Dersom du er interessert i å lære om traineestillingen finner du informasjon her.