Storbritannia fortsetter i Interreg, også etter Brexit

Storbritannia fortsetter i Interreg, også etter Brexit

Klikk for stort bildeSelv etter Brexit vil Storbritannia fortsette finansieringen av EU-programmer, dette betyr også Interreg, skriver Interreg.no. Dette gjelder uansett om Storbritannia ender opp med et "no deal" scenario.

Det har lenge vært knyttet stor usikkerhet rundt hvilken tilknytning Storbritannia kommer til å ha til EU, og de ulike programmene, etter Brexit neste år.

I slutten av juli erklærte Storbritannias finansdepartement at finansieringen av EU-programmene er garantert frem til utgangen av 2020. Denne bevilgningen er garantert selv om det skulle ende uten en Brexit-avtale.

Dette betyr at nye Interreg-prosjekter mellom aktører fra Storbritannia og Europa fremdeles er mulig – så lenge prosjektgodkjenningen er i boks innen utgangen av 2019. Nye prosjekter som er godkjente innen utgangen av 2020 vil være finansiert ut EUs budsjettperiode, dersom det ikke kommer noen ny avtale på plass.

At finansieringen fortsetter, er gode nyheter for de norske aktørene som deltar i Interreg-programmer sammen med Storbritannia. Dette gjelder Nordsjøprogrammet, Nordlig Periferi og Arctic, og Interreg Europe

Den britiske regjeringen har tidligere garantert at finansieringen av EU-program ville fortsette til exit-datoen, men nå garanterer de altså finansiering av gamle og nye prosjekter ut 2020.

Brexit, Storbritannias utmeldelse fra EU, er ventet å skje 29. mars 2019.