Se hvilke seks nordnorske kommuner EU gir WiFi-penger til

Se hvilke seks nordnorske kommuner EU gir WiFi-penger til

Klikk for stort bildePengestøtten skal brukes til utbygging av gratis trådløst internett på offentlige steder.

I alt seks kommuner i Nord-Norge får penger fra EU gjennom WiFi4EU-initiativet. Dette vil styrke EUs mål om at Europas innbyggere skal ha tilgang til gratis trådløst internett i det offentlige rom som parker, torg, offentlige bygninger, biblioteker, helsesentre og museer i hele Europa.

De nordnorske kommunene som fikk innvilget sin søknad i denne omgang er Bodø, Harstad, Ibestad, Narvik, Sør-Varanger og Tromsø. Hver kommune får rundt 150.000 kroner i støtte til å bygge ut gratis trådløst internett til innbyggerne sine.

Flere søknadsrunder

Årsaken til at norske kommuner får penger fra EU på dette feltet, på tross av at Norge ikke er EU-medlem, er at Norge (gjennom EØS-avtalen) er en del av det digitale indre marked.

Det er første gang at EU deler ut denne typen støtte, og andre norske kommuner har anledning til å søke penger allerede i begynnelsen av 2019.

Du kan lese mer og se hvordan din kommune kan søke om midler her.

Se hvilke 2.800 kommuner i EØS (EU-landene + Island, Norge og Liechtenstein) som får støtte til utstyr og installasjon av offentlige wifi-soner denne gangen her.