«Save the date»: Lynkurs i EU/EØS

«Save the date»: Lynkurs i EU/EØS

Region- og kommunalråd Eivind Lorentzen ved Norges delegasjon til EU snakker om mulighetene EU skaper for byer og regioner (RegioNor). Foto: Emil Bremnes - Klikk for stort bildeRegion- og kommunalråd Eivind Lorentzen ved Norges delegasjon til EU snakker om mulighetene EU skaper for byer og regioner (RegioNor). Foto: Emil BremnesHvilken rolle spiller EU for kommuner og fylkeskommuner? Er det stor forskjell på de sakene lokal- og regionalpolitikere i Europa og Norge diskuterer? Hvordan deltar Norge i det europeiske samarbeidet? Og hva kan vi bruke det til?

Dersom disse spørsmålene gjør deg nysgjerrig bør du melde deg på lynkurs om forholdet mellom EU og norsk kommunesektor i regi av KS og de seks norske regionkontorene i Brussel. Målgruppen er politikere, administrasjoner og ledere i kommuner og fylkeskommuner.

Kurset ble arrangert for første gang i 2016, hvor over 100 folkevalgte og ledere deltok. Etter svært positive tilbakemeldinger ble suksessen gjentatt i 2017.  

Nå er planleggingen av årets lynkurs i gang og datoene er satt til 12. - 13. september 2018 (lunsj til lunsj) på Norges Hus i Brussel (Rue Archimède 17).

Dette blir dermed tredje året på rad at Nord-Norges Europakontor samarbeider med KS og regionkontorene fra Midt-Norge, Vest-Norge, Sørlandet, Stavangerregionen og Osloregionen om å gi medlemmene våre en oppdatering i relevant europapolitikk.

Så det er bare å merke av 12.-13. september i kalenderen. Påmeldingsside og endelig program vil legges ut på disse sidene så snart de er klare. 

Ta kontakt dersom du har spørsmål vedrørende arrangementet. Kom også gjerne med ønsker om tema for innlegg og debatt.