Røymo taler i Brussel

Røymo taler i Brussel

Klikk for stort bildeKristin Røymo, ordfører i Tromsø

Ordføreren i Tromsø taler til EU-topper på det største arktiske arrangementet i Brussel. (Påmeldingen har startet)

Årets Arctic Futures Symposium, der Nord-Norges Europakontor er tungt inne i organiseringen, fokuserer på fremtidens bærekraftige arktiske samfunn, så vel som å fremheve det som er oppnådd i Arktisk råd i forbindelse med deres 20-års jubileum. Konferansen går av stabelen den 30. oktober på Diamant konferansesenter i Brussel.

 

Dette er den syvende utgaven av symposiet, og arrangeres av en rekke aktører i Brussel, blant annet Nord-Norges Europakontor, resten av NSPA-nettverket, Norges delegasjon til EU m.fl.

 

Se foreløpig program og meld deg på årets Arctic Futures Symposium her

 

Norske talere på konferansen inkluderer Kristin Røymo, ordfører i Tromsø-kommune, Gunn Britt Retter, leder av arktis- og miljøavdelingen i Sametinget, Anniken Ramberg Krutnes, Senior Arctic Official i Arktisk råd, i tillegg til Reidar Norheim fra KSAT og Svein Vigeland Rottem, direktør i polarprogrammet hos Fridtjof Nansen instituttet.

 

Arctic Futures Symposium er et nøkkel-event hvor europeiske og arktiske aktører kan møtes for å utveksle ideer og synspunkter på EUs arktiske strategi, og hva som kreves av regionene for å utvikle arktis på en god måte.