Promoterte nordnorsk stedsutvikling

Promoterte nordnorsk stedsutvikling

Klikk for stort bilde Torjus Kleiven Kandal

Rådgiver i stedsutvikling ved Nordland fylkeskommune, Heidi Ramsvik, talte onsdag ettermiddag for en fullsatt sal under Brussel Open Days

På et seminar regissert av Venetoregionen sitt europakontor hadde vi gleden av å høre Heidi Ramsvik sine innspill på norske forhold til stedsutvikling. Framfor et publikum med representanter fra de forskjellige regionene spredt over hele Europa kunne Heidi blant annet fortelle om utviklingen av byene i Nordland fylke.

På agendaen stod også den voksende urbaniseringen i nordområdene i våre naboland, og hvordan kysten vår har hatt en stor betydning for å beholde byene og tettstedene i Nordland. 

 

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg kunne Heidi presentere det nye prosjektet som ble startet i april som heter Strategi for plan og utvikling. Dette prosjektet jobber med hvordan byene i Nordland skal utvikles i fremtiden, og hvilke faktorer som spiller inn. Her blir mange punkter nevnt, blant annet kulturarv, stedsidentitet, infrastruktur, helse og klima. 

Talere fra mange regioner, blant annet Skottland, Italia og Polen, holdt innlegg som belyser både utfordringer og vekstområder for deres respektive regioner.