Påmelding til European Week of Regions and Cities

Påmelding til European Week of Regions and Cities

https://europa.eu/regions-and-cities/library/visual-identity_en - Klikk for stort bildePåmeldingen til den årlige European Week of Regions and Cities (EWRC) er åpen. EWRC er en av de viktigste arrangementene for regional politikk og interesser i EU.

EU arrangerer årlig en konferanse for regional og lokal utvikling – European Week of Regions and Cities (EWRC). Fra 8.-11 oktober arrangeres det fire fullpakkede dager hvor byer og regioner får vist sin evne til å skape vekst og jobber – og bevise hvorfor det lokale og regionale nivå er viktig for EU. I løpet av uka er Nord-Norges Europakontor medarrangør av to seminarer.

Skal du til Brussel og EWRC? Da kan du ikke gå glipp av disse to arrangementene!

Mandag 8. oktober - Regionkontorenes medlemsseminar

Dette er et felles introduksjonsseminar for alle tilknyttet de ulike norske regionskontorene i Brussel. Dette er ment å være en introduksjon til EWRC ved å gi en kort innføring i EU/EØS og selve EWRC. I tillegg vil det også presenteres dagsaktuelle temaer som er relevante for norske regioner. 

Programmet finner du her (PDF, 515 kB)

Påmelding skjer her.

Etter endt program inviterer vi til samling på Nord-Norges Europakontor før felles middag.

Tirsdag 9. oktober - Workshop - Hvordan møte dagens utfordringer gjennom innovative løsninger?

For å møte utfordringene vi står ovenfor, ser EUs regioner og byer i økende grad mot innovative løsninger og koordinert innsats. Overgangen til sirkulær økonomi og digital transformasjon er nøkkelaspekter, som gir et enormt potensiale for vekst for Europa.

Ved å vise best practice på disse to feltene er målet med workshopen å fremheve rollen til lokale myndigheter når det kommer til fremvekst av innovasjon. I tillegg ønsker man å understreke viktigheten av samhørighetspolitikk for å skape investeringsmuligheter i Europa.

Påmelding til workshopen finner du her. Påmeldingsfrist er 29. september.

Årets EWRC har over 150 arrangementer på plakaten med over 600 talere og deltakere fra over 70 land. Her kan du lese hele programmet for uken og melde deg på de sesjonene du ønsker å delta på.

Vi ser frem til å møte dere i Brussel!