Ørjan (26) blir ny praktikant fra høsten

Ørjan (26) blir ny praktikant fra høsten

Klikk for stort bilde

UiN student Ørjan Heldal fra Bergen blir ny praktikant ved kontoret fra oktober.

Bergenseren bor for tiden i Bodø hvor han går bachelorstudier i journalistikk ved Universitetet i Nordland. Han har et ekte engasjement for Nord-Norge.

 

- Nord-Norge er Norges desidert mest spennende landsdel som er i stor utvikling, og jeg tror fremtidens Norge vil dreie seg i stor grad om Nord-Norge.

 

Gjennom erfaring som studentambassadør ved UiN har Ørjan fått god innsikt i liv og røre i nord og han gleder seg til avreise til Brussel om noen uker.

 

- Jeg ser frem til å oppleve en bratt læringskurve, og ikke minst ta del i noe så spennende som videreformidling av nordnorske interesser. 

 

Han har også en klar tanke om viktigheten rundt kontorets kommunikasjon.

 

-  Jeg ser det som en av kontorets viktigste oppgaver å kommunisere hva som foregår i EU på en måte som er like forståelig for en fisker i Lofoten som en akademiker i Tromsø, samtidig som det er viktig å formidle Nord-Norges interesser til byråkrater i Brussel.

 

Ørjan er engasjert i studiemiljøet i Bodø og er leder for StudentUka i Bodø2016, et arbeid som byr på mange spennende arbeidsoppgaver, noe han sier det er litt vanskelig å reise fra. Han har imidlertid stor tro på at arbeidet kommer til å fortsette mens han er borte.

 

- Jeg har et dyktig team med meg, og de andre kommer til å gjøre en fantastisk jobb mens jeg er i Brussel.

 

Ørjans praktikantopphold varer frem til jul, og han ser for seg å kunne høste verdifulle erfaringer under oppholdet ved kontoret.

 

- Når jeg reiser fra Brussel håper jeg at jeg vil ha med meg internasjonal erfaring, høyt arbeidstempo og et bredere nettverk i bagasjen hjem til Bodø.

 

Ørjan blir den andre praktikanten vi har ved Nord-Norges Europakontor. Praktikantopphold ved kontoret er foreløpig en prøveordning under vurdering for å se om ordningen kan bli permanent.