Ny praktikant på kontoret

Ny praktikant på kontoret

Klikk for stort bilde Torjus Kleiven Kandal Morten Vatndal fra Stokmarknes i Vesterålen er ny studentpraktikant på kontoret.  

Praktikantordningen er i denne omgang et samarbeid mellom Norges Råfisklag og Nord-Norges Europakontor.
 

Morten er inne i sitt tredje og siste studieår på eksportmarkedsføring ved Universitetet i Nordland, og ser fram til et lærerikt praksisopphold i Brussel.

 

- Jeg ser på dette som en ypperlig mulighet til å få litt erfaring, oppleve nye ting og å lære mer om EU som eksportmarked for norsk sjømat, sier Morten om forventningene sine til tiden ved kontoret.

 

I løpet av oppholdet i Brussel skal Morten utarbeide en rapport for Råfisklaget om varemerket SKREI® og dens ferd til det europeiske markedet. I forrige måned reiste han til Padborg i Danmark der han var med SKREI-patruljen på kontroll i omlastningsterminalen for fisk.

 

- Hensikten er å kontrollere skreien før den forlater terminalen for å sikre at den overholder det strenge regelverket som ligger til grunn for varemerket, forklarer Morten. – Fordi jeg studerer eksportmarkedsføring vil det være naturlig å se spesielt på varemerket SKREI® og hvordan det mottas på europeiske markeder.