Nord-Norge godt representert under kommende transportseminar

Nord-Norge godt representert under kommende transportseminar

Klikk for stort bilde Den 19. november avholder Nord-Norges Europakontor og NSPA-nettverket et seminar med tittelen «Transport Infrastructure in the European Arctic». Seminaret avholdes i samarbeid med Europaparlamentarikerne Jens Nilsson og Henna Virkkunen, og vil finne sted i Europaparlamentet. 

 Europeisk Arktis, og herunder Nord-Norge, har en avgjørende rolle overfor EU som eksportører av viktige varer og ressurser. Sjømat og mineralressurser er gode eksempler i en nordnorsk sammenheng. Et velfungerende transportnettverk vil derfor være i EUs interesse, og det er dette vi ønsker å sette fokus på under seminaret i neste uke.    

Nord-Norges Europakontor har sørget for at nordnorske interesser er godt representert i møtet med sentrale EU-aktører. Moderator for seminaret vil være Erlend Bullvåg, visedekan ved Handelshøgskolen i Bodø. Fylkesrådsleder i Troms, Line Fusdahl, vil stå for åpning og introduksjon. Regionvegsjef for Region nord i Statens Vegvesen, Torbjørn Naimak, vil holde et innlegg om Barents Transportplan.

Seminaret vil fokusere på aktuelle utfordringer for transport og infrastruktur i nordområdene og etablere en arena for diskusjon mellom regionale aktører og EU. Forpliktelse til utvikling av infrastruktur er essensielt for å sikre regional vekst og verdiskaping. 

Seminaret er på dette tidspunktet fullt, og registrering er derfor stengt.