Nærmere 300 personer kom på vår mottagelse i Europaparlamentet

Nærmere 300 personer kom på vår mottagelse i Europaparlamentet

Klikk for stort bildeBodø som kulturhovedstad i 2024 ble promotert under mottagelsen “Sea + You = Tomorrow: Oceans of Inspiration” som ble arrangert i Europaparlamentet den 2. april.

Dette var et samarbeid mellom den portugisiske europaparlamentarikeren Jose Inacio Faria, Taipei Representative Office og Nord-Norges Europakontor.

Det var en kveld fylt av fokus på havet, miljø og fantastisk mat laget av lokale råvarer fra Portugal, Taiwan og Norge. Landenes likheter og ulikheter ble representert, der den røde tråden er at vi er avhengig av å ha sunne og rene hav rundt oss. Det ble også lagt vekt på den kampen man står overfor for å redde verdenshavene mot forsøpling og forurensing.

Se bilder fra arrangementet her:

Bodø2024

Anne-Britt Norø, Inga-Lill Sundset og Henrik Dagfinrud var også på plass fra Bodø2024-prosjektet, der man jobber for at byen skal bli en Europeisk Kulturhovedstad. Det vil også være to andre byer som får denne tittelen, fra Østerrike og Estland. Hvilke byer som får tittelen vil bli klart i løpet av høsten.

- Vi deltok for å få fokus på vår søknad om å bli ECoC i 2024 der lokal mattradisjon blir et viktig prosjekt i vårt kulturelle innhold. I vår satsing på matkultur ser vi for oss at Arktisk Mat blir en viktig partner. De gjorde en god, smaksrik og populær matproduksjon under dette populære arrangementet, sier prosjektleder for Bodø2024, Anne-Britt Norø.

Videre forteller hun at de opplevde en positiv og nysgjerrig interesse. Bodø2024 representerer og merker en økende interesse for nordområdene. Vi representerer noe eksotisk og ukjent for Brussel, i tillegg til at de medbrakte brosjyrer var svært populære blant deltakerne.

Bodø får vite om de får den gjeve tittelen i midten av september i år.

Norges delegasjonen til EU

Eivind Lorentzen fra Norges delegasjonen til EU var også til stede og snakket om viktigheten av arbeidet for sunne og friske hav i fremtiden. Kampen mot marin forsøpling er ikke noe en nasjon kan ta alene, og påpekte hvor bra det var med et arrangement som belyste det fellesskapet som skal til for å redde havet.