Mathias (27) fra Narvik blir ny trainee i Brussel

Mathias (27) fra Narvik blir ny trainee i Brussel

Klikk for stort bilde− En unik mulighet for å lære mer om Nord-Norge og Europa, sier beisfjordingen. 

Av 23 søkere var det Mathias Kristiansen fra Beisfjord utenfor Narvik som trakk det lengste strået. Han blir dermed Nord-Norges europakontors nye trainee fra høsten 2020 til juli 2021. 

− Nord-Norge er en region som er rik på naturressurser, men har også mye mer å by på enn fjorder og nordlys. Mange beslutninger som tas i EU har sterk påvirkning på landsdelen min. Det å få være med på å sikre at disse avgjørelsene fattes på et best mulig grunnlag, er noe jeg ser fram til, sier Kristiansen, som fullfører en mastergrad i geografi til sommeren. 

Ut av komfortsonen 

Ved siden av studiene på NTNU, har 27-åringen vært aktiv i Trondheims studentavis, Under Dusken, samt opparbeidet seg prestisjetunge verv i den internasjonale studentfestivalen ISFiT. Han ser likevel for seg at ti måneder som trainee i Brussel vil føre med seg en bratt læringskurve. 

− Jeg gleder meg veldig til å lære mye om det å jobbe med internasjonale spørsmål. Jeg tror det blir veldig givende å komme seg ut av komfortsonen og å jobbe i en by med et stort, internasjonalt miljø. 

− Vil gjøre en utmerket jobb for landsdelen 

Direktør ved Nord-Norges Europakontor, Nils Kristian Sørheim Nilsen, ser frem til å få Kristiansen med på laget. − Vi trenger engasjerte og dyktige unge mennesker, som vil stå på for å utvikle Nord-Norge. Av mange gode søkere, er Mathias den som trakk det lengste strået, og som vi håper og tror vil kunne gjøre en utmerket jobb for landsdelen i mange år framover, sier Sørheim Nilsen. 

Klimaengasjement 

Trondheimsstudent Kristiansen har lenge engasjert seg i regionale spørsmål, og har fått sett nærmere på ulike problemstillinger knyttet til regional utvikling blant annet gjennom geografistudiene. Av kjernesaker for Nord-Norge, trekker han frem et ønske om å lære mer om naturressursforvaltning i et internasjonalt perspektiv, samt EU sin satsing på det grønne skiftet. Han har også troen på at Nord-Norge har mye å by på i møte med EU. 

− Nord-Norge har lange tradisjoner for å bruke naturen godt, og regionens kompetanse vil være viktig. Arktis merker klimaendringene først, og det kommer til å skje store endringer framover. Det vil da være ekstra viktig at det er noen som kjenner og representerer regionen i Brussel, avslutter han. 

Traineestillingen varer i ti måneder med arbeidssted i Brussel i Belgia. Hensikten med stillingen er å gi unge nyutdannede med tilknytning til Nord-Norge en innfallsport til arbeidslivet, samt å skape engasjement og kunnskap for at disse senere skal kunne være en ressurs for regionen.