Maja (26) blir kontorets nye trainee fra høsten

Maja (26) blir kontorets nye trainee fra høsten

Fra 1. september får Nord-Norges Europakontor ny trainee.Klikk for stort bilde

Maja Busch Sevaldsen fra Bindal i Nordland reiser til Brussel for andre gang når hun kommer ned til høsten. Med en bakgrunn innen europastudier og erfaring fra praktikantopphold ved Trøndelags Europakontor i 2014, har Maja allerede god faglig innsikt i EUs organisering og virke samt den daglige aktiviteten i EU-hovedstaden. Hun ser et stort nærings- og samfunnsmessig potensial for Nord-Norge og tror tiden i Brussel vil gi henne ny innsikt.

 

- Vi er gode på regionalt samarbeid, men vi trenger mer kunnskap om mulighetene avtalene med EU gir for å kunne utnytte potensialet i regionen bedre. Jeg er også interessert i å lære mer om hvordan min region blir påvirket av EU, samt å følge EUs interesse for Arktis på nært hold, sier Maja.

 

Hun har allerede fått erfare livet i Brussel og forteller at hun har forventninger til et høyt arbeidstempo og nye utfordringer i september.

- Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med nye mennesker og bli en del av et internasjonalt miljø.

 

 

Bindalsjenta er svært glad i sin hjemregion, og innrømmer at det å forlate nord ikke bare er enkelt.

-Det jeg kommer til å savne mest med Nord-Norge, er nok stillheten. I Brussel er det mange mennesker og det er vel i grunnen aldri stille. Og så kommer jeg til å savne sjøen, jeg er født og oppvokst et steinkast fra fjæra.

 

 

Selv om det er enkelte ting hun kommer til å savne under sine 10 måneder i Brussel, sier Maja at erfaringen fra kontoret kan bli viktig for henne i fremtiden.

- Jeg tror jeg vil bli kjent med Nord-Norge på en ny måte, og håper at oppholdet i Brussel vil gjøre meg godt rustet til å møte arbeidslivet i nord etter hvert.

  

 

Traineestillingen varer i ti måneder med arbeidssted i Brussel, Belgia. Hensikten med stillingen er å gi unge nyutdannede med tilknytning til Nord-Norge en innfallsport til arbeidslivet, samt å skape engasjement og kunnskap for at disse senere skal kunne være en ressurs for regionen. Les mer her.