Lærte om Norges forhold til EU

Lærte om Norges forhold til EU

Klikk for stort bildeKontrollkomiteen i Nordland fylkeskommune på besøk på Norges hus

 Vi har hatt besøk av kontrollutvalget i Nordland fylkeskommune

Tidligere denne uken hadde vi besøk av kontrollutvalget i Nordland fylkeskommune. De kom ned til Brussel for å lære mer om EU og EØS-avtalen. Besøket startet hos oss på Nord-Norges Europakontor onsdag morgen, og de ble tatt imot av Trond Haukanes som fortalte om hvilken rolle kontoret har her i Brussel. Så gikk turen videre til Norges Hus, EFTA og ESA, hvor alt fra regionalpolitikk til EFTAs funksjon, EØS-avtalen og ESAs rolle og arbeid med det indre marked ble gjennomgått.

 

Kontrollutvalget tok også turen innom Strasbourg, og kontoret har vært med å lage faglig program også der. De var blant annet på besøk hos Assembly of European Regions og på omvisning i Europaparlamentet.

 

Tidligere i høst har vi også hatt besøk blant annet fra Nordland fylkeskommune og plan- og økonomikomiteen i Troms fylkeskommune.

 

Klikk for stort bildeTroms fylkeskommune på EØS123 kurs i Brussel Trond Haukanes I tillegg venter vi mange flere i forbindelse med European Week of Regions and Cities (EWRC) som går av stabelen 10. – 16. oktober her i Brussel.

 

Nord-Norges Europakontor er medarrangør på tre arrangementer under EWRC (tidligere kjent som Open Days).

 

Mandag 10. oktober er det duket for medlemsseminar for RegioNor-nettverket, på Norges hus. Påmeldingen her er i utgangspunktet stengt.

 

I tillegg er vi med å arrangere seminaret «Renaissance for Rurban Regions» sammen med NSPA-nettverket, den 11. oktober. Du kan registrere deg her med kode 11A35.

 

 

 

Den 12. oktober er vi medarrangør på arrangementet «Smart Specialisation Strategy: from planning to funding». For å delta på dette kan du registrere deg her med koden 12A90.