Kontorets transportansvarlig takket for seg og trillet til Oslo

Kontorets transportansvarlig takket for seg og trillet til Oslo

Klikk for stort bilde  - Jeg har stortrivdes med å jobbe for det nordnorske prosjektet. Min rolle har vært å løfte landsdelen internasjonalt og fremme Nord-Norges interesser. Det har vært en veldig spennende og givende jobb! 

Forrige uke takket Torjus Kleiven Kandal for seg etter 7 år ved Nord-Norges Europakontor. Han har jobbet ved kontoret lengre enn de fleste, og har vært en viktig ressurs og flott kollega i alle år.

Jobbet for det nordnorske prosjektet

Han har gjennom tiden på kontoret jobbet og representert Nord-Norge for EU miljøet, og vist regionen fra sin beste side.

– Jeg har stortrivdes med å jobbe for det nordnorske prosjektet. Min rolle har vært å løfte landsdelen internasjonalt og fremme Nord-Norges interesser. Det har vært en veldig spennende og givende jobb!

Han trekker fram miljøet i Brussel, og kollegaene sine som det han vil savne mest fra EU-hovedstaden.

– Mine kollegaer har vært det viktigste med oppholdet i Brussel, de har ikke bare vært faglige sparringspartnere, men også vært litt familie, når min egen har vært så langt unna. Det har også vært flott å være i et internasjonalt miljø med så mange spontane, artige og eventyrlystne folk, det kommer jeg til å savne, forteller han.

Gjennom tiden sin har Torjus vært med på mye her i Brussel. Selv er han er mest stolt over å se hvor anerkjent og profesjonelt Nord-Norges Europakontor er i Brussel.

– Jeg vil påstå at det er blant de mest kjente regionkontorene i Brussel, nettopp fordi vi har klart å gjøre oss synlige og har fronta sakene våre på en god måte.

Alarm og blålys

Det har ikke bare vært spennende prosjekter og interessante folk, på syv år rekker man også å gå på en blemme eller to.

– Det flaueste må være når jeg en sen ettermiddag ikke hadde lukket ytterdøren på kontoret ordentlig etter å ha jobbet sent. Når jeg kom hjem ble jeg usikker på om jeg hadde lukket døra ordentlig, og syklet til kontoret for å sjekke. Klokken var nærmere 1 om natta da jeg kom frem. Jeg ble møtt av full blålysutrykning fra politi og brannvesen utenfor kontoret.

– Jeg har aldri måtte legge meg så flat før. Politiet var heldigvis veldig hyggelige, og jeg slapp å betale for falsk alarm.

Fantastisk kollega

Direktør ved Nord-Norges Europakontor, Nils Kristiansen Sørheim Nilsen, sier at Kandal kommer til å bli dypt savnet.

 – Torjus har vært en fantastisk kar å jobbe med. Han er flink, sosial, kreativ, morsom, hørbar og seg selv lik. Torjus har også mange venner og et stort nettverk her i Brussel, noe kontoret og Nord-Norge har nytt godt av. Det har også vært veldig nyttig for oss å ha en med så lang fartstid i miljøet, og som kan EU og dets institusjoner så godt. Vi ønsker Torjus masse lykke til videre, sier Nilsen.

Klikk for stort bildeFor å feire sin tid i Brussel avsluttet Torjus tiden sin i Brussel med å sykle hjem til Oslo, og han dro gjennom fem land på sin hjemreise.

– Det var en helt fantastisk sykkeltur. Det ble til sammen 1425 km og kun tre punkteringer. Særlig Nederland er et paradis for syklister. I strålende sol syklet jeg gjennom nydelig kulturlandskap og fant elver jeg kunne kjøle meg ned i. I tillegg så var det en veldig koronavennlig reisemåte.

Videre skal Kandal jobbe som havrådgiver ved WWF i Oslo.