Kontoret besøkte det internasjonale markedet i Rungis

Kontoret besøkte det internasjonale markedet i Rungis

Klikk for stort bilde

Torsdag 19. mars tok kontoret turen til Paris for å besøke det internasjonale markedet i Rungis.

Klikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bildeNærmere bestemt besøkte vi markedet for sjømat for å observere den norske Skreien og annen norsk sjømat i handel mellom eksportører og videre til distributører og restauranter. Ettersom Skreien er sesongbasert og bare blir fisket i perioden januar til april var tidspunktet for besøket ypperlig. Turen ble et nattlig besøk, da all handel på markedet foregår mellom klokka 1 om natten til klokka 7 om morgenen.

 

I 3-tiden om natten var vi på plass i den nedkjølte sjømathallen på 14.000 m2. Etter litt leting i de enorme lokalene fant vi til slutt Skreien og kunne se den bli auksjonert bort. Vi fant flere norske produkter etter hvert, blant annet oppdrettslaks. Auksjonene i dag er noe annerledes enn før i tiden, så mye av handelen foregikk elektronisk. På markedet kunne vi observere alt fra skalldyr, fersk fisk, røkt og frossen fisk ankomme lokalene for så å forlate igjen.

 

Det internasjonale markedet i Rungis er et av verdens største marked med 13.000 daglige ansatte og strekker seg over et område på 2.320.000 m2. På markedet finner man alt fra frukt og grønt, sjømat, kjøtt, melkeprodukter, planter, med mer. Markedets opprinnelse går helt tilbake til 1100-tallet og har siden da vært en viktig del av Frankrikes handel.