Klima og energi på agendaen under Arctic Frontiers 2015

Klima og energi på agendaen under Arctic Frontiers 2015

Klikk for stort bildeFra 18. til 23. januar 2015 avholdes Arctic Frontiers for niende gang. Nytt av året er en Business-seksjon som fokuserer på drivere for industriell vekst i nord.

Konferansen er en internasjonal arena for idéutveksling om bærekraftig utvikling i Arktis, og er en av de største nordområdekonferansene i verden. Over 1300 deltakere fra 29 land møtes hvert år i Tromsø for å diskutere muligheter og utfordringer forbundet med økonomisk vekst i nordområdene. 
 
Arctic Frontiers 2015 har klima og energi som hovedfokus. Programmet består av tre seksjoner: Policy, Science og Business.  
 
Under Policy-delen diskuteres de mest sentrale temaene, som denne gangen er klimaendringer og det globale energibildet. Utenriksminister Børge Brende, olje- og energiminister Tord Lien samt EUs kommisær for digital økonomi og samfunn, Günther Oettinger, er blant de bekreftede talerne. 
Science-seksjonen gir et vitenskapelig perspektiv, der en rekke aktører fra ulike forskningsinstitusjoner holder innlegg om aktuelle problemstillinger.
Business-seksjonen er ny i 2015. Her vil man utforske driverne for økonomisk og industriell utvikling i nord, med særlig fokus på mineral- og olje- og gassindustrien.  
 
Nord-Norges Europakontor vil følge Arctic Frontiers tett både før og under avviklingen i januar. Følg med på våre hjemmesider og sosiale medier for flere oppdateringer om konferansen.
Det er nå åpnet for påmelding til konferansen. Følg denne linken for å registrere deg som deltaker.
Program for Policy-delen finner du her.
Program for Science-delen finner du her.
Program for Business-delen finner du her.