Johannes (25) blir ny praktikant til våren

Johannes (25) blir ny praktikant til våren

Klikk for stort bildeJohannes Ødegård, ny praktikant ved Nord-Norges Europakontor i Brussel

Johannes Ødegård (25) fra Ålesund blir kontorets nye praktikant i februar. 

Han studerer for tiden journalistikk og statsvitenskap ved Nord Universitet i Bodø, og arbeider deltid som journalist for NRK Nordland. Johannes er svært glad i Nord-Norge og mener det er den mest spennende landsdelen i hele Norge. – Nord-Norge har et rikt kultur- og næringsliv. Det må vi forvalte på best mulig måte, og det å kunne være med å bevisstgjøre aktørene i Brussel om både muligheter og utfordringer i nord er et viktig oppdrag jeg ønsker å bidra til.

 

Han ser frem til å lære mer om prosessene i forholdet mellom aktørene i Brussel, og håper at han kan få brukt sin erfaring som journalist til å bevisstgjøre flere hjemme i Norge på hvordan beslutninger i Brussel påvirker Nord-Norge. – Vi kan ikke la andre bestemme over områder vi kjenner best, sier Johannes.

 

Musikk er en av hovedinteressene og Johannes mener at nordnorsk musikkultur har spilt en viktig rolle i hans oppdagelse av Nord-Norge som landsdel – Magnus Eliassen, Senjahopen, Ola og Kari Bremnes og Banana Airlines fikk meg til å skjønne at Norge hadde mer å by på enn sveler på Vestlandet og kaffe latter i Oslo. Han forventer å få hjemlengsel, men har troen på at Kari Bremnes på stereoanlegget vil hjelpe litt på savnet, selv om tilgangen på nordnorsk natur må innses å være tapt for noen måneder.

 

 

Praktikantopphold ved kontoret er nå blitt en fast ordning for studenter fra Universitetet i Tromsø og Nord Universitet. Det er mulighet for praktikantopphold både for vår- og høstsemesteret. Johannes blir den fjerde praktikanten i rekken og vi gleder oss til å få en ny kollega.