– Jeg skal bli kontorets ekspert på smart spesialisering

– Jeg skal bli kontorets ekspert på smart spesialisering

Klikk for stort bildeFoto: Torjus Kleiven Kandal

Vi har intervjuet Andreas Knutson (26) som har sin første arbeidsuke ved kontoret.

Mandag 2. september ankom Andreas Knutson som er én av to nye traineer ved Nord-Norges Europakontor. Vi har forhørt oss om hvordan den første uken er.

Hva skal du jobbe med?

– Det blir nok mye variert. Jeg vil ha flere ansvarsområder knyttet til formidlingsarbeidet vi gjør her på kontoret som å skrive nettsaker og poste på sosiale medier. Jeg har egne fagområder, som jeg har ansvar for å følge opp. For eksempel skal jeg være kontorets ekspert på smart spesialisering, noe jeg har litt erfaring med fra mastergraden min fra NTNU, sier Andreas.

– Jeg skal også assistere vår rådgiver Tina på industrifeltet. Begge disse områdene er ganske brede, og vi vil derfor ha stor frihet til å legge opp arbeidet slik vi selv ønsker, noe som passer meg godt.

Smart spesialisering er EUs strategi og arbeidsmetode for å få mer effekt fra offentlig støtte til forskning og utvikling. Strategien brukes av regioner og land i EU og tas i økende grad i bruk av norske fylkeskommuner i utformingen av næringspolitikken. Nordland var første fylke ut i Norge og poenget er å bidra til nye arbeidsplasser og økt velstand.

Hva gleder du deg mest til?

– Jeg ser allerede nå at oppholdet mitt her ved kontoret vil by på utallige muligheter når det gjelder faglig og personlig utvikling. Kontoret har et utstrakt nettverk i EU-hovedstaden og man kan dermed alltids slenge seg med på svært spennende arrangementer hvor det er gode muligheter for å lære mye, fortsetter han.

– Ellers ser jeg frem til å bli kjent med mange spennende folk fra interessante organisasjoner her nede i Brussel-bobla og ikke minst spise mye god mat.

Hvilke tanker har du om å bo i Brussel?

– Tidligere i sommer besøkte jeg kontoret for å bli litt kjent med kontoret og byen. Førsteinntrykket var ganske overveldende, men Brussel er på mange måter veldig koselig storby. Mange av de som kommer hit er utadvendte mennesker i samme situasjon, og det gjør det veldig enkelt å komme i kontakt med nye mennesker, avslutter han med.

Andreas skal være hos oss fram til 30. juni 2020. Julie Bremnes kommer senere i september og kontoret vil da være fulltallig.