Interreg-prosjekt vant pris for utvikling av marin turisme

Interreg-prosjekt vant pris for utvikling av marin turisme

Klikk for stort bildeCool Route. Foto: sailcoolroute.euInterreg-prosjektet COOL ROUTE (Cruising Oceans On Latitudes Above 51º North), som ligger under Nordlig Periferi og Arktis-programmet, mottok nylig Atlantic Project Award for bærekraft, under Atlantic Stakeholder Platform-konferansen i Spania, skriver Interreg.no.

Prisen ble opprettet for å ære prosjekter med suksesshistorier innenfor det geografiske området som er dekket av EUs Atlantic Strategy. Strategien har som mål å oppnå et mer åpent og effektivt samarbeidsklima i Atlanterhavsregionen.

Prosjektet ønsker å utnytte muligheter for økoturisme for samfunnene langs kysten i Irland, Skottland, Færøyene og Norge. Cool Route inviterer små og mellomstore bedrifter til å registrere seg på nettsidene, hvor alle deltakende bedrifter vil bli vist frem. 

I tillegg til Norge, er Færøyene, Irland, Nord-Irland, og Skottland med på prosjektet. Det er Vestlandsforskning som er norsk prosjekteier, og de har fokus på turismeaspektet i prosjektet.

Klikk for stort bildeDr. Orla Flynn og John McAleer under utdelingen. Foto: Cool RouteDr. Orla Flynn fra Cork Institute of Technology (CIT) mottok prisen på vegne av prosjektet. Hun roste prosjektpartnerne i Cool Route for et svært godt gjennomført prosjekt som har lagt til rette for å økt utvikling av marin turisme i Atlanterhavs-regionen.  

Ambisjonen er å lage en felles markedsstrategi og IKT-løsninger, som er basert på stedbundne utviklingsmuligheter for turisme, opplevelser, lokalmat, håndverk, restaurant og havnetjenester.

Se video om prosjektet her.

Les mer om prisutdelingen her.